{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat

12.4.2015. u 13:21
3
46
Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat
3
Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat
Šesnaestogodišnja tinejdžerka iz Indije optužila je oca, ujaka i brata da su je u razdoblju od dvije godine više puta silovali. Tinejdžerka iz Dhupguria u dva navrata ostala je trudna s članovima porodice, te je bila prisiljena na pobačaj. Majke djevojka bila je upućena u zlostavljanje, ali je o svemu šutjela.
Nakon dvogodišnje šutnje tenejdžerka je učiteljici ispričala da je žrtva zlostavljanja nakon čega je slučaj prijavljen policiji. Trojica članova porodice osumnjičenih za zlostavljanje uhapšeni su u petak.

"Njen otac je poljoprivrednik i ima 50 godina. Navodno ju je nekoliko puta silovao. Ona je navela da su je također silovali ujak i brat", kazao je glasnogovornik policije.

Djevojka čije ime nije objavljeno zbog zaštite pokušala je izvršiti samoubistvo četiri puta u posljednje dvije godine, a policiji je rekla da nije otvoreno progovorila o svojoj muci zbog straha. Kako je navela u zlostavljanje je bila upućena i njena majka koja je o svemu šutila.

Zbog patrijarhalnih stavova koji na žene gledaju kao na bića podređena muškarcima mnoge žene u Indiji žrtve su raznih oblika nasilja.

Nakon protesta koji su uslijedili poslije grupnog silovanja žene na autobuskoj stanici u Delhiju 2012. godine, vlast u Indiji prisiljena je da donese zakon kojim će se jače kažnjavati rodni zločini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: