{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat

12.4.2015. u 13:21
3
46
Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat
3
Indija: Tinejdžerku dvije godine silovali otac, ujak i brat
Šesnaestogodišnja tinejdžerka iz Indije optužila je oca, ujaka i brata da su je u razdoblju od dvije godine više puta silovali. Tinejdžerka iz Dhupguria u dva navrata ostala je trudna s članovima porodice, te je bila prisiljena na pobačaj. Majke djevojka bila je upućena u zlostavljanje, ali je o svemu šutjela.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon dvogodišnje šutnje tenejdžerka je učiteljici ispričala da je žrtva zlostavljanja nakon čega je slučaj prijavljen policiji. Trojica članova porodice osumnjičenih za zlostavljanje uhapšeni su u petak.

"Njen otac je poljoprivrednik i ima 50 godina. Navodno ju je nekoliko puta silovao. Ona je navela da su je također silovali ujak i brat", kazao je glasnogovornik policije.

Djevojka čije ime nije objavljeno zbog zaštite pokušala je izvršiti samoubistvo četiri puta u posljednje dvije godine, a policiji je rekla da nije otvoreno progovorila o svojoj muci zbog straha. Kako je navela u zlostavljanje je bila upućena i njena majka koja je o svemu šutila.

Zbog patrijarhalnih stavova koji na žene gledaju kao na bića podređena muškarcima mnoge žene u Indiji žrtve su raznih oblika nasilja.

Nakon protesta koji su uslijedili poslije grupnog silovanja žene na autobuskoj stanici u Delhiju 2012. godine, vlast u Indiji prisiljena je da donese zakon kojim će se jače kažnjavati rodni zločini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: