Svijet
0

Indija: Policija uhapsila osam muškaraca zbog silovanja djevojčica

FENA
Indijska policija uhapsila je u utorak osam muškaraca osumnjičenih za silovanje četiri djevojčice otete iz školskog internata na istoku zemlje.

Grupa muškaraca upala je naoružana noževima u internat u nedjelju noću i kidnapovala četiri djevojčice starosti od 12 do 14 godina, koje su potom silovane u obližnjoj šumi, u oblasti Pakur, koja pripada plemenskoj državi Džarkand, objavila je lokalna policija, prenosi agencija AFP.

"Privedeni muškarci su na ispitivanju, a ukoliko budu optuženi policija će insistirati na brzom postupku", ističe načelnik lokalnih policijskih snaga J.S. Rameš.

Indijske vlasti nastoje da se izbore s nasiljem nad ženama, naročito poslije grupnog silovanja studentice u autobusu u New Delhiju decembra prošle godine, koje je izazvalo masovne proteste širom zemlje.

Indijski parlament je otad usvojio neke zakone sa ciljem da se žene bolje zaštite od nasilja, između ostalog, minimalna kazna za grupno silovanje je udvostručena na 20 godina zatvora.

Upravnik hrišćanske misionarske škole iz koje su kidnapovane učenice, izjavio je kako su napadači njega i nastavnike koje su zatekli prethodno zatvorili u jednu prostoriju.

Džarkand je gusto pošumljena savezna država. U njoj živi veliki broj domorodačkog stanovništva, kojem pripadaju i svi osumnjičeni muškarci.