Indija osudila sedam muškaraca na smrt zbog brutalnog silovanja i ubistva djevojke

Klix.ba
21.12.2015. u 22:29
47
48
Indija osudila sedam muškaraca na smrt zbog brutalnog silovanja i ubistva djevojke
47
Indija osudila sedam muškaraca na smrt zbog brutalnog silovanja i ubistva djevojke S protesta za strožije kazne za silovatelje
Vrhovni sud Indije osudio je sedam muškaraca na smrt zbog brutalnog silovanja i ubistva žene iz Nepala u februaru ove godine.
Dvadesetosomogodišnja žrtva patila je od depresije i bila je na liječenju kada je nestala u sjevernoj Haryana državi. Njeno tijelo pronađeno je u polju tri dana kasnije. Autopsijom je otkriveno da je grupno silovana i kamenovana, te da su u nju gurali štapove i noževe.

Sutkinja je rekla kako ovom kaznom želi poslati jasnu poruku javnosti.

"Nagrađujem ih smrtnom kaznom i trebali bi visjeti dok ne umru. Pored toga što sam pravosudni službenik ja sam ljudsko biće i mogu čuti jecaje žrtve. Žene se još uvijek suočavaju sa ovakvim zločinima i diskriminacijom u društvu i još imamo spolne predrasude u društvu. Ali sudstvo treba poslati jaku poruku ljudima", kazala je sutkinja Seema Singhal.

Osmi napadač je poslan u zatvor za maloljetnike, dok se deveti napadač ubio prilikom hapšenja.

Žrtva je doputovala u Rohtak nekoliko mjeseci prije napada kako bi živjela sa sestrom zbog liječenja u lokalnoj bolnici. Ljekar koji je izveo autopsiju kazao je kako nikada nije vidio strašniji slučaj u 29-godišnjoj karijeri.


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: