Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kapitalizam...imas ponudu i potraznju...ovi sa zapada ukunu a ovi sa istoka profitiraju.
Jos da su Francuzi iskreni i miroljubivi bili kada du napali i unistili Libiju hehehe
Na tursku vojnu operaciju koja nosi naziv “Izvor mira” do sada je svakako najžustrije reagovao premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavivši: “Izrael najoštrije osuđuje tursku invaziju na kurdske oblasti u Siriji i upozorava na etničko čišćenje Kurda od strane Turske i njenih saveznika. Izrael je spreman da uveća humanitarnu pomoć Izraela galantnom kurdskom narodu”. Osim premijera Netanjahua preko stotinu rezervnih oficira Izraelskih odbrabenih snaga
Navedeni stavovi izraelskog premijera i predstavnika izraelskih odbrambenih snaga su više nego očekivani usled višedecenijskih napora Izraela da sprovede u delo zamisao o “Velikom Kurdistanu” kako bi destabilizovao Iran, Tursku i Siriju, i dalje podrio državotvornost Iraka gde su kurdski separatisti 2017. godine održali referendum o potencijalnom formiranju nezavisne kurdske države na teritoriji severnog Iraka, jedne od najbogatijih teritorija naftom na Bliskom istoku.
Kolonijalistčki agresori koji skoro uvjek upadabu sa svojom vojskom na tudje teritorije radi svojih materialnih interesa, očitsvaju lekcije o suverenosti zemalja koje i sami nikad nisu poštovali.
samo vi izazivajte covjeka ad vam pusti 5 mil migranata ode evropa tamo gdje je zasluzila
@fillozof07 sta je zaslizila tko vas zove da dolazite??
Ne mogu turcima nista, imaju rusiju cak i kinu, ni vw im ne treba kad toyota isuzu radi kod njih za eu trziste, cilj im da ociste kurde uz svoju granicu, cim istok se nije protivio, a kad su libiju rusili jel se ko protivio.
pateticka laz, garant Turci poceli proizvodit pa im ne treba Francusko
oni ko fol ratuju ....a mi im ko fol nedamo ...:) ...stara dobra licemjerna Europa !!!
Nije problem Trump, nego veliki broj republikanaca koji je sad protiv Turske. Nema proizvodnje pasata.. Sve ode unazad.. Turskoj sve ovo nije trebalo, ali njihovom predsjedniku. Izgubio Istanbul, Izmir, Ankaru pa u rat.
Blokiraj ti koliko hoces. Ne bori se Turska protiv neke elitnije vojske da ovisi o vasem oruzuju. Opet mi je najgore za jadni narod koji bjezi i smrtno strada.
upozorio bih vas da sve vlade na zapadu pokušavaju da raznim mjerama i saopćenjima umire javnost ali uvjeravam vas da ne namjeravaju bilo što konkretno učiniti. turska će brzo odratiti to što je zacrtala i medijsko bildanje će splasnuti. Postoji i nešto što se zove "black swan", nepredvidjenja i neočekivna okolnost ali sumnjam.
Kakve su ovo političke igre. Zabranjuju uvoz oružja Turskoj. Ko da bi se Turska upustila u rat da nije spremna.
Bosnje na haparatima
i saudijska arabija obustavila izvoz nafte za citav zapadni svijet,ups arapi su davno kapitulirali pred zapadom.
Zanimljivo je da je Turska kupila od Rusa S400 s ugovorom od 2,5 milijardi dolara. Turska donosi isto tenzije s Grckom na Egejskom moru i svaki dan krse zracni prostor s vojnim avijonima. Da bi neka druga zemlja prelazila s ratnim avijonom preko Turske, turci bi ga srusili kao sto su uradili s Ruskim avijonom prije 4 godine.
@djestsinalco355 Turska neće napustiti NATO - zbog ogromne koristi, bar ne u narednih 20 godina a i južno krilo NATO-a, bez Turske je ništa.
@Otrovano slažem se s tobom. NATO je glavni instrument od Amerike i od njihovih Jevreja... s time je Amerima lakše prodavat oruže i manipulisati njihove ''prijatelje ''. NATO je zlo i za svijetskog stabilnosta. Kapitalistićke zemlje su stavili Tursku u tom vojnom savezu zbog geostrateški razloge, kao Bosforski tjesnac i prelaz Evropa-Azija.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
posao je posao. znam jako finih ljudi al u poslu je sve dozvoljeno, ko ono ako neces ti neko ce drugi