Svijet
0

Hrvatska: "Kukuriku" koalicija predstavila izborni program

FENA
Zoran Milanović
Zoran Milanović
Čelnici koalicije SDP-HNS-HSU-IDS predstavili su danas svoj izborni program pod nazivom "Platformom za bolju Hrvatsku" koji uključuje 21 tačku, no detalje nisu iznosili već su najavili da će to učiniti u otvorenom dijalogu s građanima, odnosno biračima.

Naglasak izbornog programa je na ekonomiji jer, kako je poručio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, bez snažnog i održivog gospodarskog rasta nema razumne potrošnje, nema uravnoteženog Državnog proračuna i nema uspješne Hrvatske u EU.

"Program nije čarobni štapić, nije nikakav čarobni recept, već ono što promišljamo i o čemu razgovaramo zadnjih godina", poručio je Milanović.

Čelnik HNS-a Radimir Čačić naglasio je da će nova vlast svoju politiku temeljiti na povjerenju građana, da se nacionalni interesi više neće podređivati ličnoj politici jer je, ocijenio je, od velikih garancija u Hrvatskoj ostao samo veliki ekonomski i moralni krah.

"Potreba za promjenama veća je od straha od promjena", zaključio je Čačić.

Da je program koalicije jamstvo bolje Hrvatske, isticali su i predsjednik HSU Silvano Hrelja te potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Kao tri osnovna stupa realizacije programa "kukuriku koalicija" navodi snažan ekonomski rast s naglaskom na proizvodni sektor, manja i učinkovita država te drugačija distribucija onoga što Hrvatska proizvodi i stvara.