{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvati s Costa Allegre za sada nisu tražili nikakvu pomoć

F
28.2.2012. u 10:54
0
1
Hrvati s Costa Allegre za sada nisu tražili nikakvu pomoć
0
Hrvati s Costa Allegre za sada nisu tražili nikakvu pomoć
Šest hrvatskih državljana nalazi se na talijanskom kruzeru Costa Allegri, koji je zbog požara koji je u ponedjeljak izbio na brodu otegljen do sejšelskog otoka, i niko od njih nije povrijeđen niti je zatražio pomoć hrvatskog ministarstva vanjskih i evropskih poslova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Hrvatska ambasada u Rimu kontaktirala je kompaniju Costa Crociere u čijem je vlasništvu brod na kojemu je i šest hrvatskih državljana. Niko nije povrijeđen niti je zatražena pomoć, a ambasada je i dalje u kontaktu s kompanijom", navodi MVEP.

Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra je plovila prema Sejšelima, a potom je trebala doploviti do Omana i Egipta. Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 različitih nacionalnosti, među kojima je i šest Hrvata, te 413 članova posade.

U ponedjeljak ujutro na brodu je izbio požar koji je brzo ugašen, ali je oštetio generatore. Nitko od putnika i članova posade nije povrijeđen u požaru, saopćila je Costa Crociere.

Francuski brod oteglio je u utorak talijanski kruzer Costu Allegru, koji se nalazio u vodama Sejšela, do obližnjeg otoka Desroches, objavila je obalna straža.

"Obalna straža Sejšela može potvrditi da je francuski brod oteglio Costu Allegru do otoka Desroches", smještena 240 km jugozapadno od Mahea, glavnog otoka Sejšelskog arhipelaga. Obalna straža istaknula je da se očekuju dva remorkera koja će preuzeti zadatak kasnije tokom utorka kako bi kruzer konačno vratili u luku Victoriju, glavnu luku Sejšela.

Kruzer je u vlasništvu iste kompanije koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale pri čemu je poginulo 25 osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: