Bugarska
0

Hristo Stoičkov počasni konzul u Barceloni

SRNA
Hristo Stoičkov
Hristo Stoičkov
Lider vladajuće partije Građani za evropski razvitak Bugarske (GERB) i bugarski premijer Bojko Borisov rekao je danas da će odluka o kandidatu ove partije za predsjednika na predstojećim izborima biti objavljena u junu-julu, te naveo da će proslavljeni fudbalski reprezentativac Hristo Stoičkov biti počasni bugarski konzul u Barceloni.

Prema njegovim riječima, Stoičkov će na funkciju počasnog konzula u Barceloni biti imenovan u narednih mjesec dana, do kada Ministarstvo inostranih poslova treba da pripremi sve neophodne procedure.

Bugarski mediji objavili su danas da bi najpoznatiji bugarski fudbaler Stoičkov mogao da bude kandidat vladajuće partije GERB za predsjednika ili potpredsjednika na predstojećim izborima.

U vezi sa Stoičkovim postoje dvije opcije - ili da bude kandidat za predsjednika, ili kandidat za potpredsjednika u tandemu sa aktuelnim gradonačelnikom Sofije Jordankom Fandankovom.

Predsjednički izbori u Bugarskoj bit će održani u jesen ove godine. Paralelno sa predsjedničkim bit će održani i lokalni izbori.