U Bariju
26

Hrabra gesta italijanskog specijalca: Sa mosta spasio ženu koja je pokušala izvršiti samoubistvo

V. K.
Italijanski mediji objavili su fotografiju iz Barija na kojoj se može vidjeti kako pripadnik policije na mostu spašava ženu koja je pokušala izvršiti samoubistvo.

Prema pisanju La Repubblice, slučaj se dogodio za Božić oko 20 sati. Mlada žena stala je na most na obilaznici u Bariju te je pokušala skočiti sa mosta.

Kako se navodi, žena je duže od 15 minuta bila naslonjena na ivici mosta kada su je vozači primijetili i obavijestili policiju.

"Ispod nje je bio prostor od 15 metara. Vozači su odmah pozvali policiju, a nedugo zatim su tu stigli i vatrogasci", pojašnjava se.

Osim policije i vatrogasaca, stigli su i pripadnici specijalne jedinice Karabinjera, a upravo je jedan od pripadnika jedinice spasio ženu.

"Pošto riječi nisu bile dovoljne da djevojku ubijede da ne izvrši samoubistvo, specijalac je odlučio da krene u akciju. Brzo i agilno joj je prišao i držao za ruke više 25 minuta. Vatrogasci su postavili merdevine sa donje strane mosta te su spustili ženu na tlo", objašnjava se u tekstu La Repubblice.