Svijet
0

Hong Kong: Ubio najmanje dvije prostitutke nakon što ga je djevojka prevarila

Klix.ba
Britanski bankar koji je optužen za ubistvo dvije mlade Indonežanke navodno je planirao oženiti djevojku koja ga je naposljetku prevarila.
Foto: EPA
Foto: EPA

Rurik Jutting, diplomac sa Cambridgea i uspješni bankar, izgubio je kontrolu nad svojim ponašanjem koje je na kraju rezultiralo navodnim dvostrukim ubistvom, a nakon izdaje njegove vjerenice koja ga je prevarila dok je boravila u SAD-u, piše Telegraph.

Jutting je nakon priznanja o prevari pokušao da spasi vezu sa djevojkom, ali bezuspješno. Nakon raskida zaruka i davanja otkaza u banci Merrill Lynch, Jutting je u jednom emailu sebe nazvao "ludim psihopatom“.

Ubrzo se iz Londona preselio u Hong Kong, a novac je trošio na druženja sa prostitutkama. Na Noć vještica nazvao je policiju koja je u njegovom stanu naišla na dva oskrnavljena tijela.

On je nakon toga uhapšen, a jedna od djevojaka bila je mrtva najmanje pet dana, piše Daily Mail.

Pored tijela pronađene su seks igračke, kokain i konopci kojim je jedno tijelo bilo zavezano. Jutting je djevojke navodno ubio nožem, a policija sumnja da je postoji još nekoliko tijela zbog slika koje su pronađene na njegovom telefonu.