"Homoseksualizam vodi zoofiliji"
247

FOTO / Homoseksualci se ljubili u Parizu, Islamska unija burno reagovala

Klix.ba
Homoseksualni parovi izašli su na ulice Pariza tražeći legalizaciju istospolnih brakova. Ljubeći se u centru grada iskazali su protest i zatražili od vlade da usvoji predloženi zakon o legalizaciji istospolnih brakova te da garantuje prava homoseksualcima. Na ovaj događaj burno je reagovala Unija islamskih organizacija istaknuvši da homoseksualizam vodi do zoofilije.
Foto: AFP
Foto: AFP
Homoseksualci su, razmjenjujući nježnosti na ulicama Pariza i još 16 francuskih gradova, tražili svoja prava, što je naišlo na oštru osudu islamskih organizacija u toj zemlji. Burno je reagovao i Serge Dassault, medijski magnat i konzervativni političar koji je istakao da će Francuzi nestati za 10 godina ukoliko budu dozvoljeni istospolni brakovi.

"Ukoliko brakovi između pripadnika istog spola postanu norma, onda će svi, čak i oni nepristojni i loši, jednoga dana postati nešto posve normalno", navodi se u saopćenju Unije islamskih organizacija koja je također navela da homoseksualizam vodi zoofiliji.

Francuska vlada osudila je takve komentare, navodeći da je to strašan verbalni napad.

Foto: AFP
Foto: AFP
"Molim muslimane da poštuju razliku između vjerskog i građanskog", istakla je Najat Vallaud-Belkacem, glasnogovornica francuske vlade, objavio je AFP.

Socijalistička vlada je prošle sedmice usvojila Nacrt zakona o homoseksualnim brakovima. Da bi taj zakon prošao potrebno je odobrenje parlamenta. Vlada je planirala kraću prezentaciju prijedloga zakona u parlamentu i debatu početkom sljedeće godine.

Foto: AFP
Foto: AFP
Ukoliko Francuska usvoji predloženi zakon do sredine 2013. godine, kako je planirano, ona će postati dvanaesta zemlja u svijetu koja je legalizovala istopolni brak.

No, sve to izaziva burne reakcije vjerskih lidera i konzervativaca. Nekoliko desetaka konzervativnih političara i intelektualaca, katoličkih, protestanatskih, pravoslavnih, evangelističkih i muslimanskih lidera pokrenula je peticiju protiv reforme, koju je do sada potpisalo blizu 80.000 ljudi.