Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
rat koji nikad nije imao cilj i svrhu osim prodaje americkogg oruzija u kolicinama i svotama koji mi obicni ljudi ne mozemo ni svariti, samo pratite sta ameri rade, dodju zakuhaju raznesu ti zemlju i prodaju ti se kao spasioci, uigran scenario
ovdje ih niko me vidi kao spasioce od samog pocetka
Afganistan je bio zemlja sa jednom od najvecih korupcija na svijetu. I zemlja sa najvecim brojem heroinskih zavisnika na 100 000 ljudi, To ce se sada promijeniti, hvala Allahu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Biden ce radi ovoga izgubiti izbore milijardu posto.
Ako analiziraš američko učešće u Vijetnamskom ratu (1955. - 1975.), lako ćeš uočiti da su Amerikanci tamo ratovali oko godinu dana, a narednih 7 godina gledali kako da odu. Demokrate i Republikanci nisu upotrebljavali pitanje Vijetnamskog rata u političkim debatama - eto koliko je situacija bila dramatična.
Američko društvo se podelilo na "sistem" (za učešće i ratu) i "hipi" (protiv učešća u ratu). Na kraju su Amerikanci pobegli iz Vijetnama, ali ne pre nego što su pokušali SVE ostale varijante. Priznali su poraz, primili više od milion ipo izbeglica i na neki čudan i čak paradoksalan način - nisu ugrozili svoj status supersile. Drugim rečima, Bajden će debelo da plati ovu glupost u Avganistanu. Čak i Amerikanci koji su protiv intervecionizma nisu za OVAKVO povlačenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Najjace kad im je tijelo Bin Ladena ispali iz helikoptera u more.
Americka psetenja ne idu nigdje bez licnog interesa.
nisu oni nikad ni planirali da istjeraju talibane. oni su ih stvorili oni ih odrzavali. oni ih naoruzali.
razumijem povlacenje, ali povlacenje preko noći ne razumijem
Pricajte koliko hocete ali WTC je nemoguce srusiti avionima. Armirani beton i avion od lakog metala? A pogotovu ne WTC7, kaze zgrada se srusila od pozara preko puta?
Povukli se, a sada ce Afganistan sam sebe pojesti svojim vjerskim seljackim primitivnim uvjerenjima. hahaha Bravo Ameri, nek ste im ga zapaprili !
Kad zadnji američki vojnik bude izlazio neka ugasi svjetlo zaključa i baci ključ na dno okeana.
To ce uraditi samo Afganistanci. Pojesce sami sebe, primitivna govna.
Čika Joe da podnese ostavku i da budući Vrhovni zapovjednik oružanih snaga naredi povlačenje sa Kosova
Hebo ti tu pobjedu i slobodu kad u kamenom dobu zivis .
Kad su rusi izasli iz Afganistana, njihova imperija se urusila! Daj boze da se SAD.ZOG isto raspadne!
Daj boze da ti dijete ozeni neki talibančina smrdljivi...
Mislite od zločina do povlačenja.Šta su samo nevine djece ubili,ispale raketu,pogode bolnicu i kasnije samo izjava,žao nam je i biće istraga.Zločinci
Afganistan je bio zemlja sa jednom od najvecih korupcija na svijetu. I zemlja sa najvecim brojem heroinskih zavisnika na 100 000 ljudi, To ce se sada promijeniti, hvala Allahu.
Zali boze Zena i Djece pored Takvih Muskaraca u Afganistanu .Pa BIH da je imala ovo sto je imala Afganistanska vojska rat bi bio gotov u BIH za 7 dana
Shute ovi nasi, a jarane, ko zaliveni. Kad je trebalo slikali se na aerodromu, pa kaze salju Bosance u Afganistan nato operacija oslobadjanja. Sad raja pada sa aviona, gine raja ko muhe, gine na aerodromu, nase mudonje shute. Cekaju pravu temu da se raspucaju haman opet, valja iskopat neki peljeski most, neki dodik, neka godisnjica rata da glume opet vodje komandante
Nemoj tako, eno su dali brojeve telefona u Ambasadi BiH u Pakistanu.Pomažu oni- narod zna.
to se desi kad vam Ameri prestanu biti saveznici, kada korupcija izjede drustvo (Vijetnam isto), nadam se da kod nas do to ga nece doci, prije svega mislim da cemo napredak napraviti u borpi protiv korupcije. LP.