|

Hillary Clinton se vratila na posao, na poklon dobila kacigu za glavu

Hillary Clinton se vratila na posao, na poklon dobila kacigu za glavu
27
F
FENA
7.1.2013. u 21:15
16
komentara
27

dijeljenja
Hillary Clinton se vratila na posao, na poklon dobila kacigu za glavu Clinton na poklon dobila kacigu za glavu (Foto: AFP)
Američka državna sekretarka Hillary Clinton vratila se u ponedjeljak na posao nakon što je provela mjesec dana na liječenju zbog krvnog ugruška u glavi.
Clinton je otpuštena iz bolnice u New Yorku u srijedu, gdje je bila na liječenju zbog krvnog ugruška koji je imala između lobanje i mozga, prenosi BBC.

U decembru je usljed dehidracije zbog stomačnog viruisa pala i pretrpjela potres mozga.

Clinton (65) bi trebala odstupiti s dužnosti prije nego što predsjednik Barack Obama i zvanično započne drugi mandat 20. januara.

Senator iz Masschusettsa John Kerry imenovan je za nasljednika šefice američke diplomatije. Velika grupa zvaničnika State Departmenta pozdravila je Clintonovu ovacijama kada se vratila na posao u ponedjeljak.

Njeno osoblje joj je poklonilo zaštitnu kacigu za glavu na kojoj je otisnut grb State Departmenta.

Clinton je sazvala sastanak visokog osoblja prvi put od prošlog mjeseca, kada se razboljela nakon evropske turneje, i otkazala je planirane posjete sjevernoj Africi i Bliskom istoku.

Imenovana za državnu sekretarku na početku Obaminog prvog mandata u 2009. godini, Clinton je bila pod intenzivnom pažnjom javnosti jer su je smatrali snažnim potencijalnim kandidatom za nominaciju Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata na izborima u 2016. godini ukoliko odluči da se takmiči.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...