{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hillary Clinton ponovo u bolnici

31.12.2012. u 07:52
2
21
Hillary Clinton ponovo u bolnici
2
Hillary Clinton ponovo u bolnici
Hillary Clinton (Foto: AFP)
Zvaničnici su izjavili da je američka državna sekretarka Hillary Clinton primljena u bolnicu u New Yorku zbog krvnog ugruška. Ona se ranije ovog mjeseca onesvijestila i pala, a ljekari su tada kao uzrok naveli stomačni virus i dehidraciju.
Međutim, nakon ponovljenog pregleda u nedjelju zaključili su da Hillary Clinton, koja sa mjesta državne sekretarke odlazi početkom naredne godine, ima i krvni ugrušak.

"Trenutno je liječe antikoagulansima u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku, gdje će njeno stanje biti praćeno naredna dva dana. Ljekari će utvrditi i da li će biti potrebno uraditi još nešto", rekao je glasnogovornik Philippe Reines.

Hillary Clinton bi u januaru pred kongresnim komitetom trebala predstaviti sve dokaze povezane sa septembarskim napadom na američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju, prenosi BBC.

U tom napadu su ubijeni američki ambasador u Libiji i još tri američka zvaničnika.

Hillary Clinton je na mjesto državne sekretarke postavljena u januaru 2009. godine, na početku prvog mandata predjesnika Baracka Obame. Ima 65 godina, a poznata je po čestim putovanjima po cijelom svijetu. Ona je na vrhu liste po broju posjećenih zemalja od svih američkih državnih sekretarki, do sada je posjetila 112 zemalja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: