Hillary Clinton ponovo u bolnici

Klix.ba
31.12.2012. u 07:52
2
21
Hillary Clinton ponovo u bolnici
2
Hillary Clinton ponovo u bolnici Hillary Clinton (Foto: AFP)
Zvaničnici su izjavili da je američka državna sekretarka Hillary Clinton primljena u bolnicu u New Yorku zbog krvnog ugruška. Ona se ranije ovog mjeseca onesvijestila i pala, a ljekari su tada kao uzrok naveli stomačni virus i dehidraciju.
Međutim, nakon ponovljenog pregleda u nedjelju zaključili su da Hillary Clinton, koja sa mjesta državne sekretarke odlazi početkom naredne godine, ima i krvni ugrušak.

"Trenutno je liječe antikoagulansima u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku, gdje će njeno stanje biti praćeno naredna dva dana. Ljekari će utvrditi i da li će biti potrebno uraditi još nešto", rekao je glasnogovornik Philippe Reines.

Hillary Clinton bi u januaru pred kongresnim komitetom trebala predstaviti sve dokaze povezane sa septembarskim napadom na američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju, prenosi BBC.

U tom napadu su ubijeni američki ambasador u Libiji i još tri američka zvaničnika.

Hillary Clinton je na mjesto državne sekretarke postavljena u januaru 2009. godine, na početku prvog mandata predjesnika Baracka Obame. Ima 65 godina, a poznata je po čestim putovanjima po cijelom svijetu. Ona je na vrhu liste po broju posjećenih zemalja od svih američkih državnih sekretarki, do sada je posjetila 112 zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: