{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hillary Clinton poručila ženama: Prestanite kukati!

19.10.2012. u 09:33
35
8
Hillary Clinton poručila ženama: Prestanite kukati!
35
Hillary Clinton poručila ženama: Prestanite kukati!
Hillary Clinton (Foto: Arhiv/AFP)
Hillary Clinton je u intervjuu za Marie Claire ženama koje smatraju da ne mogu imati sve u životu poručila: "Prestanite kukati!".
Državna sekretarka SAD-a progovorila je o kontroverznom tekstu koji je napisala njena bivša uposlenica Anne-Marie Slaughter, a u kojem govori koliko je jednoj ženi teško balansirati između porodice i karijere.

Priča pod nazivom "Zašto žene još uvijek ne mogu imati sve" izazvala je beskrajne rasprave o ravnopravnosti spolova. No, Slughterina šefica ne slaže se sa njenim stavom da žene ne mogu imati sve.

"Ne podnosim kukanje. Ne podnosim kada ljudi pogrešnim izborima sami sebe paraliziraju. Živimo u vremenu kada postoji toliko različitih mogućnosti. Novac pomaže, ali nije presudan da napravite promjene u životu, samo morate raditi na sebi. Učinite nešto!", kazala je Clinton za Marie Claire.

U svojoj priči Slaughter je Clinton opisala kao razumnu šeficu, no tempo rada u Vladi nije mogla izdržati.

Radna sedmica bi joj počinjala u ponedjeljak u 4:20 ujutro, a završavala u kasnim večernjim satima petka. Dani su bili krcati sastancima, pisanjem izvještaja i komentara.

Slaughter je tvrdila da dvije godine nije bila u mogućnosti otići u prodavnicu koja nije otvorena 24 sata. Kupovinu je mogla obavljati samo vikendima unatoč vannastavnim aktivnostima njene djece.

Clinton je na posao dolazila u osam ujutro, a odlazila u sedam naveče kako bi svojim uposlenicima omogućila da nekoliko sati provedu sa svojim porodicama, iako je posao nastavljala raditi od kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: