Svijet
0

Hillary Clinton: Ne planiram Billu dati mjesto u Bijeloj kući

Anadolija
Hillary Clinton (Foto: EPA)
Hillary Clinton (Foto: EPA)
Kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iz reda demokrata Hillary Clinton, izjavila je jučer kako "ne planira" da njen suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton, bude dio njenog kabineta u Bijeloj kući.

Na pitanje novinara da li svom suprugu planira dati neko od mjesta u njenoj administraciji na eventualnom mjestu predsjednice, Clinton je odmahnula glavom i rekla kratko: "Ne".

"Kao što sam jedne prilike naglasila u Louisvillu, svog supruga stavila bih u segment oživljavanja ekonomije jer on zna kako to napraviti, posebno kada se radi o uglju i gradovima u unutrašnjosti", naglasila je Clinton.

U povodu sve većeg pritiska medija o tom pitanju oglasio se i glasnogovornik demokratske kandidatkinje Nick Merrill potvrdivši kako "Clinton nije odlučila o ulozi svog supruga u njenoj administraciji". Ipak, i Merrill je naglasio da Bill Clinton "ima puno toga za ponuditi te da bi bilo smiješno ne iskoristiti njegove kapacitete".

Bill Clinton bio je na čelu SAD-a od 1993. do 2001. godine. Njegovom zaslugom došlo je do većeg ekonomskog rasta na američkom tlu tokom 90-ih godina.