"Sloboda, dostojanstvo i pravda"
0
Hiljade Marokanaca na ulicama traže promjene
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Mohamed Četvrti,\" nije cetvrti nego sesti,
U Bengaziju , oko 200 vojnika u. bijeni od strane vojske, jer su odbili vatru na protestante. @ AJELive # Libija BBC News: Broj poginulih je potvrdio da se u 310 Bengaziju upravo sada, a broj se očekuje da će dostici 350 . Oni \'pucaju svima unutar raspona stopala, čak i na bebe: godinu dana stara beba je pogodena iz vatrenog oružja poput životinja!
Ustanak u Libiji-( Ulicne borbe ) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SXA7LdBMgXo#at=63
Jutros rano ponovo su izbili sukobi u jemenskim gradovima San\'a i Aden. Jučer je najmanje 15 osoba ranjeno a jutros je ranjen jedan pripadnik sigurnosnih snaga. Svjedoci tvrde da su naoružani protestanti ručnim bombama napali sigurnosne snage oko dva sata iza ponoći i tom prilikom su ranjena dvojica vojnika, javlja El Džazira.
20 februar 2011 god. Austrija radi na evakuaciji iz Libije BEČ - Austrija je u nedjelju poslala vojni zrakoplov na Malti za moguću evakuaciju Austrijanaca u Libiji i drugim zemljama na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi zbog socijalnih nemira. Glasnogovornik austrijskog Ministarstva vanjskih poslova austrijska agencija APA, rekao je. Glasnogovornik je rekao da je pripremne mjere. Beč nema konkretne planove za sunarodnicima povratku iz Libije, Bahrein, Jemen, Alžir i drugim zemljama gdje se provodi operacije protiv vladajuće režima. Tokom krize u Egiptu, nešto više od tjedan dana doveli su do pada predsjednika Hosnija Mubaraka, austrijski vojnici su evakuisali oko stotinu stanovnika od Austrije i drugih zemalja EU iz arapske zemlje.
Počela evakuacija Turaka iz Libije Turska je počela da evakuiše svoje građane koji privremeno žive i rade u Libiji pošto su se na udaru protestanata našli i stranci, pogotovo u Bengaziju. U zemlju će biti vraćeno oko 800 turskih državljana. U Bengaziju protestanti su, u međuvremenu, opljačkali nekoliko gradilišta turskih firmi koje su tamo ranije angažovane na izgradnji nekoliko velikih objekata. \"Protestanti su prošle noći napali naše naselje u Bengaziju i morali smo da se branimo i tražimo utočište kod prijatelja Libijaca\", rekao je Osmana Horoza, jedan od povratnika, i dodao da je situacija u Tripoliju mnogo mirnija nego u Begaziju.