Komentari (273)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skontat će i oni kao i mi na Balkanu za koga se u stvari te drzavice prave al onda ce biti kasno...
@maseze44 Samo da imaju Centralnu banku uvezanu sa MMF-om i nema problema.
Treba da se odvoje ako ne nalaze zajednički jezik. Bolje i to neko da ratuju. Mirno i dostojanstveno.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
ovo me pdsjeca na situaciju u jugoslaviji devedesetih. moglo bi biti svasta
Neće biti ništa, nema Turkosrba, turske kopiladi tamo, da ratuju i ubijaju žene i djecu.To su normalni ljudi, riješit će se bez rata.kakav rat, vidiš da samo Turkosrbi to ovdje na stranici priželjkuju
@Antepavlovic Republika Srpska, Venecija itd su sledeće. Naravno sve u duhu demokratije.
Zapanjuje me generalna nezainteresovanost svetskih medija za referendum u Kataloniji, kao da je reč o nekom potpuno marginalnom dogadjaju. EU i SAD nemaju jedinstveni stav o nezavisnosti Katalonije (uglavnom jer se i sami plaše rastućeg secesionizma u svom dvorištu), tako da su sve karte još na stolu.
Glasnogovornik zato ti i jeste tako banjno!
jedno je sigurno! kosova ce prva priznati kataloniju pa ce katalonija priznati kosova. naprijed katalonci mi smo uz vas
TrebinjeRS, 100% ilir, hajmo reci ovako! gledamo povijesno bez guslacenja: 1.pellazg 2. iliri 3. albanci to je ta povijesna spona ovog blagoslovenog naroda.
Kad bi se nas moglo barem 100 okupit u Sarajevu ja mislim da bi i Kim ispalio Nuklearnu na Ameriku!! Bosnji dosta 4km danas: 2 kladionica i 2 za jednu kafu cijelo jutro a drugu cijelo poslije podne.. i tako u krug..
Viva España!!! Dole secesionisti...ovo nema nikakve veze sa situacijom kod nas 92'. Srbi su htjeli da svi oni žive u jednoj državi i da upravljaju drugim narodima. Katalonci imaju veću autonomiju nego R Šumska i ovdje nema nacionalnog naboja na prvom mjestu. Oni su najbogatija pokrajina u Španiji i te svoje pare hoće da zadrže samo za sebe...Malo šupački po meni.
Možeš da kmečiš, to nije zabranjeno.
Catalonia je autonomna pokrajina koja je pruzila punu podrsku narodu BiH dok je kraljevska vlada Spanije podrzavala agresore. Svi znamo za susrete Barcelona-Sarajevo, ulicu u Barceloni koja se zove po nasem glavnom gradu, itd. Catalonija je svoju autonomnost unijela u Spaniju, tako da to ne mozes stavljati u istu recenicu sa genocidnom tvorevinom. Nisu oteli i protjerali da bi napravili svoju drzavu nego samo hoce da se vrate onome sto su i bili.
katarza, kasnis ka i uvik a g..vna ima i to previse. trebas susjede ubjedit u nesto sto oni znaju ka i ti. znaju oni da nema ni rs i hercegbosne, prema tome ne trosi energiju za nizasta. susjedi znaju isto povijest katalonije i spanije prema tome kako god pogledas nemoj se sekirat za susjede. susjedi isto znaju da ste se borili za YU, udarali po kosovu u ime susjeda pa opet se desi 92-95, susjedi znaju mnogo vise nego sto ti mislis, pomozi sebi a susjed ce se "snaci"
ako malo stusiras povijest "spanije" vidjeces da katalonija i nije nikad bila spanija, druzili smo se sad ne zelimo vise i to je to! eh vidi sad u relaciji sa BiH i "referendumom" rs. rs nikad nije bila drzava ma nije ni kraina ni neki posebni teritorij itditd. znaci nista nije ni postajalo, BiH je tisucljec drzav najstarija na prostorima bifse YU. tu lezi zec, katalonije nije genocidom , etnickim ciscenjem nastala! to kad svatis sve ce ti biti lakse
Istorija se mijenja. Nije bilo ni Muslimana, ali evo ima ih i vi zaslužujete dio BIh jer tu živite.
@TrebinjeRS nije bilo bi srba pa nikose
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
po evrope bi se odcijepilo da mere. satro ujedinjeni. pu;.
ma sve to nema veze sa realnoscu, birvaktile je milosevic na gazimestanu okupljao milion pa im sve vikao niko vas ne sme tuci i ovo je serbia pa vidi sad gdje je serbia. a gazimestan cami!
kraljica ilira ahahahahaha imate dobar humor Turci :D
Samo im još nedostaje Goran Milić da na španskoj Al Jazeera pokrene akciju 'Svi koji su za mir nek sad ugase svjetlo u kući'
Podijeli i vladaj.
kad bude na svjeckom katalonia brazil
..i ne mislite da kataloniju nećete gurnuti na autostradu smrti a katalonski narod možda i u nestanak! - Mariano Rajoy, premier Spanije
Odluku o suspenziji referenduma donio je Ustavni sud Katalonije...