Htio uzeti kuću i auto
87

Havaji: Mladić priznao da je ubio i zazidao u kadu 73-godišnjeg ljubavnika

A. L.
Foto: Honolulu Police Department
Foto: Honolulu Police Department
Juan Tejedor Baron je priznao krivicu za ubistvo u ponedjeljak, otprilike dvije godine nakon što je tijelo njegovog ljubavnika pronađeno zabetonirano u kadi u jednom od najekskluzivnijih naselja na Havajima.

Baron (25) se izjasnio krivim za ubistvo Garyja Rubyja (73). Kao dio sporazuma o priznanju krivice, tužioci neće tražiti doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta. Tužioci će Upravi za pomilovanje Havaja preporučiti minimalni rok od 20 godina zatvora, prema sporazumu o priznanju krivice.

Prema sudskim dokumentima, Baron je ubio Rubyja, zalio njegovo tijelo cementom i planirao na prevaru preuzeti vlasništvo nad njegovim automobilom i kućom u naselju Loa Ridge na Havajima. Podaci o imovini pokazuju da je Ruby 2020. kupio kuću za gotovo 2.2 miliona dolara.

Rubyjevo tijelo u raspadanju vlasti su iskopale iz kade u martu 2022. i to nakon što je njegov brat rekao policiji da se nije čuo s njim sedmicama. Rubyjeva posljednja poruka bratu spominje da je upoznao novu ljubav Juana i da je dosta mlađi od njega, saopćeno je iz policije.

Policija je rekla da je Baron prekrio cement talogom od kafe kako bi prikrio miris.