{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hassan Nasrallah osudio Palestinsku upravu zbog pregovora

F
3.9.2010. u 20:28
0
11
Hassan Nasrallah osudio Palestinsku upravu zbog pregovora
0
Hassan Nasrallah osudio Palestinsku upravu zbog pregovora
Hassan Nasrallah
Generalni sekretar libanskog Hezbollaha osudio je danas Palestinsku upravu što je pokrenula pregovore s Izraelom, istakavši da "niko nema prava da se odrekne ni jednog zrna Palestine".
U govoru povodom Dana Jerusalema, koji obilježavaju šiiti širom muslimanskog svijeta, koji je televizija prenosila, Nasralah je rekao da je "Palestina od mora do rijeke vlasništvo Palestinaca, Arapa i muslimanskog naroda i neko nema prava da se odrekne ni zrna, niti kapi njene vode", prenose agencije.

Vođa proiranskog Hezbollaha je takođe pohvalio Hamas za dva oružana napada na Zapadnoj obali, u kojima je poginulo četvoro Izraelaca, a dvoje je ranjeno, istakavši da je "to način da se oslobodi Jerusalim i Palestina".

Bliskoistočne mirovne pregovori koji su juče obnovljeni u Washingtonu on je označio mrtvorođenim, a okolnosti pod kojima se vode jasnim.

"Politička potreba pred izbore (u Kongresu) u Sjedinjenim Američkim Državama je jasna, potreba Izraela je jasna i potreba nekih Arapa je takođe jasna. Ti pregovori su mrtvorođeni. Većina palestinskog naroda im se protivi. Ima ljudi koji se čak protive i principu pregovora s Izraelom - mi takođe", rekao je Nasrallah, istakavši da istražavanja pokazaju da većina palestinskog naroda protivi pregovorima i da su zato beskorisni. .

Nasrallah je održao govor nekoliko sati nakon više eksplozija i velike vatre u jednom selu na jugu Libana u kojima je ranjeno petoro ljudi, kako su saopštili libanski bezbjedonosni zvaničnici. Vojni izvori su rekli da su eksplozije izazvane u stovarištu oružja koje pripada Hezbollahu. Nasralah to nije komentarisao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: