|

Harvardski profesor na tribini u Sarajevu: Trump je ustvari još enigma

Harvardski profesor na tribini u Sarajevu: Trump je ustvari još enigma
2
F
FENA
13.3.2017. u 20:41
36
komentara
2

dijeljenja
1/7 Foto: FENA
2/7 Foto: FENA
3/7 Foto: FENA
4/7 Foto: FENA
5/7 Foto: FENA
6/7 Foto: FENA
7/7 Foto: FENA
Prerano je govoriti kakav će biti odnos novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, odnosno njegovog interesa za regiju Balkana, rekao je u Sarajevu profesor s harvardskog univerziteta, znanstvenik i stručnjak za političke kampanje Steve Jarding, gostujući na tribini "Vođstvo Donalda Trumpa: mogućnosti ili opasnosti?", koju je organizirao Katolički bogoslovski fakultet u suradnji s više drugih fakulteta.
Jarding napominje da je u sto dana vladavine Donalda Trumpa teško na osnovu njegovih dosadašnjih poteza prejudicirati da će njegova vladavina, općenito, biti loša jer je on još enigma i mogu se desiti i dobre mogućnosti i opasnosti.

Odgovor će dati vrijeme jer, napominje Jarding, Trump je još u fazi formiranja kabineta.

Učesnicima večerašnje tribine, mahom mladim ljudima, studentima više fakulteta, on je poručio da su važan društveni faktor jer stiču multidisciplinarna znanja koja treba staviti u funkciju društvenog boljitka.

Danas su informacije i znanje dostupniji nego ikad u povijesti, no kako je moguće da tolika dostupnost znanja ne pospješuje rješavanje brojnih naših problema, pita se profesor Jarding kad mladim obrazovanim ljudima poručuje da su oni i niko drugi budućnost našeg svijeta.

Osim studenata više fakulteta, gosti na tribini bili su njihovi predavači i predstavnici diplomatskog kora.

Podršku u organizaciji gostovanja profesora Stevea Jardinga pružili su Fakultet političkih nauka, Ekonomski i Pravni fakultet u Sarajevu.

Profesor Jarding predaje o teoriji vodstva, komunikacijama i vođenju političkih kampanja više od 25 godina. Kao savjetnik je sudjelovao u raznim kampanjama u više od 25 zemalja na pet kontinenata.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...