|

Haos u Kairu, upotrijebljena bojeva municija

Haos u Kairu, upotrijebljena bojeva municija
13
A
Anadolija
25.1.2014. u 19:49
31
komentara
13

dijeljenja
Haos u Kairu, upotrijebljena bojeva municija Foto: AFP/Arhiv
Pripadnici egipatskih snaga sigurnosti upotrijebili su bojevu municiju tokom razbijanja demonstracija u prijestolnici Kairu, organizovanih povodom treće godišnjice 25. januarske revolucije, kojom je svrgnut bivši predsjednik te zemlje Hosni Mubarak, javlja Anadolija.
Očevici tvrde da su pripadnici snaga sigurnosti, pored suzavca i gumenih metaka, upotrijebili i bojevu municiju, što su zabilježili i fotoreporteri u nekoliko dijelova Kaira.

Najmanje pet osoba je ubijeno, dok je 15 povrijeđeno u sukobu policije i prodemokratski orjentiranih demonstranata tokom skupova organizovanih povodom obilježavanja treće godišnjice egipatske revolucije, koja je počela 25. januara 2011. godine.

U gradu Minya ubijene su dvije osobe, Gizi i Kairu po jedna osoba, navodi egipatsko Ministarstvo zdravstva.

Prema njihovim navodima, u Gizi, Aleksandriji, Feyyumu, Ismailiyi i Minyi je povrijeđeno 15 osoba.

Peta žrtva je 20-godišnja demonstrantica Sumaya Abdullah koja je podlegla od rane zadobijene iz vatrenog oružja u prsa za vrijeme policijskog razbijanja demonstracija. 

I pristalice i protivnici u vojnom udaru svrgnutogegipatskog predsjednika Mohameda Morsija izašli su na ulice danas kako bi obilježili treću godišnjicu egipatske revolucije koja je počela 25. januara 2011. godine, dok u zemlji vlada napetost da bi dan mogao biti okončan nasiljem. 
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...