Svijet
0

Hakeri pozvali američke marince da odbiju naređenja o napadu na Siriju

FENA
Grupa hakera, koja podržava sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, napala je internet stranicu američkih marinaca i ostavila im je simboličnu poruku pozivajući ih da "odbiju svoje naredbe" ako SAD napadne Siriju.

"Dragi marinci, ovu poruku ostavljaju vam braća iz sirijske vojske koja se posljednje tri godine bore protiv Al Kaide. Razumijemo vaš patriotizam i ljubav prema domovini pa vas molimo da i vi razumijete nas i našu ljubav prema našoj domovini.

Obama je izdajica koji želi riskirati vaše živote kako bi spasio Al Kaidine pobunjenike. Marinci, raspitajte se šta vaše kolege misle o Obaminom savezu s Al Kaidom u borbi protiv Sirije. Vaši nadređeni sigurno nemaju grižnju savjest što vas šalju u borbu protiv vojnika koji su poput vas, koji se bore protiv zajedničkog neprijatelja.

Sirijska vojska bi trebala biti vaš saveznik, a ne neprijatelj. Odbijte izvršiti naredbe i koncentrirajte se na stvarne razloge zbog kojih je svaki vojnik stupio u vojsku - da brani svoju domovinu. I više ste nego dobrodošli boriti se uz našu vojsku, a ne protiv nje.

Vaša braća, vojnici Sirijske vojske", stoji u poruci.

Glasnogovornik američkog Ministarstva odbrane rekao je da je napadnuta komercijalna stranica, a ne mreža Ministarstva, koja je ponovo pokrenuta nakon prekida od nekoliko sati.