Jimmy Jean-Louis
0

VIDEO / Haićanin iz serije 'Heroes': "Pomozite Haitiju"

Sarajevo-x.com
Nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio zemlju, Haiti vapi za bilo kakvom vrstom pomoći. Humanitarna organizacija "Hollywood Unites for Haiti", koju je osnovao Jimmy Jean-Louis, poznatiji po ulozi Haićanina u TV seriji "Heroes", uputila je apel svim ljudima da daju svoj doprinos u pomoći žrtvama katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio ionako siromašnu državicu.

U videu objavljenom na web stranici organizacije i Youtubeu, Jimmy Jean-Louis govori da cijeli dan pokušava stupiti u kontakt sa svojom porodicom i prijateljima koji su se nalazili na Haitiju u vrijeme potresa. On je istakao da je Haiti siromašna zemlja koja se ne može sama nositi sa situacijom i stoga je pozvao sve ljude dobre volje da upute svoju pomoć.

Jimmy Jean-Louis je glumac i model rođen na Haitiju, koji se proslavio ulogom u televizijskoj seriji Heroji. U ranoj mladosti napustio je svoju domovinu i otišao u Paris gdje je radio kao model. Pojavljivao se u pozorištu i na TV reklamama. Poznat je kao veliki ljubitelj fudbala i član je Hollywood Uniteda, tima sastavljenog od zvijezda i bivših profesionalnih igrača.