Nije platila kaznu od 7.000 eura
0
Hag: Naloženo hapšenje novinarke Florence Hartmann
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evropo mrzim te..... Uvek sam te mrzio inace.
Sta vise glumi ova kretenusa. Zaradjivala je 7000 eura po danu, a sad joj tesko platiti isti iznos. Hoce da glumi neku zrtvu, alternativu. To sto je objavila dvije povjerljive odluke Suda u porcesu protiv Milosevica je plitko i providno, jer je to uradila tek nakon nekoliko godina, a ne na pocetku procesa iako je i tada imala sve dokumente. Naucila srpski, udat za srbina, sve radi protiv Bosne. I nju i onu Carlu del Ponte u zatvor, pod hitno. Milosevic umro nije docekao prsudu, umrijece i Mladic...sve krivnjom ove dvije kokoske.
Nosi m.a.j.m.u.n.e tu propagandu odavde. Nije vam uspjelo ni u svedskoj ni u norveskoj, danskoj sa tim bljuvotinama od filma. Dzaba ste se mucili i dali ogromne pare, dzaba f.a.sh.i.s.t.i pravda i istina uvijek pobijede!!!!!!!!!!!!!!!!!
@(h)Rasnica U kakve ovo ti gluposti vjerujes majke ti, cim cujem ove ovakve price jooj sto ne mogu ovih zavjera i govana....
A citavo vrijeme su skrivali ovaj snimak od nas. http://www.youtube.com/watch?v=CL1bbRQKyU8 Nisu htjeli da nam kazu
Sramota haskog tribunala i pravde.......za ne povjerovati!
Ma mogu samo da je povuku za ku.ac. Bukvalno )
Odakle ste kopirali ovaj tekst? BRE ? Cuj \"Žalbeno veće\"
Halo \"dzihadbosna\" krelac brzo trci do doktroa dok jos ima nade za tebe. Koja li je tebe domaca zivotinja rodila bravu jedan zaslijepljeni. Kad se jednom uspostavi cvrsta federalna vlast sdp-a ti ces biti garant jedan od onih koji ce zavrsiti ili u Zenici ili u Afganistanu....Sigurno je da u Seheru neces ostat papak jedan.
A dje su ljudska prava ove hanume? I ona se s rogatima bode? Pa je stiglo da je metnu u bajbukanu..Onda ce ona napaisat knjigu kako je sedam dana bila u zatvoru...knjiga ce imati 700 stranica njengog jada. Ne zna coek bil se smijo il bi plako....
Kriva je jer je krila do kraja sve te cinjenice i onda ih je tek na kraju basnoslovnog mandata objavila, zajedno sa knjigom sa kojom je zaradila dobru cifru novca. Prica srpski, udata za srbina, definitivno protiv bosanskog naroda cijelo vrijeme. Nije ona otrkrila nista sto se do sada nije znalo, vec je samo trazila dobar momenat, no nakon tri godine rada i ogromne plate malo je zakasnila sa pronalazenjem savjesti. I ona i Carla del Ponte u zatvor, zbog njih Srbija nikada nece biti proglasena krivcem.
i još brojne činjenice koje je iznijela u svojoj knjizi a u kojima otkriva na koji sve način su pojedini tužitelji od ovog šuppka Džefrija Najsa do drugih, te od tzv velikih sila USA; Britanije, Francuiske vršili opstrukcije i činili gotovo sve da se puna istina ne sazna, a pogotovo istina vezana za Srebrenicu i tamošnja dešavanja u julu \'95 g, i njihovo učešće ( odnosno oklijevanje, opstruiranje da NATO interveniše ) u svemu tome...iako su sve mogli pratiti na svojim monitorima....pokolj uživo !
\'\'Sastanci su se nizali. Sljededeg tjedna GeofTrey Nice ponovo pokušava. NAVODEĆI POMANJKANJE VREMENA SAVJETUJE CARLI DEL PONTE NE SAMO DA OSTAVI PO STRANI SARAJEVO NEGO I POKOLJE U SREBRENICI, NAJGORE KRVOPROLIĆE U EUROPI OD NACISTIČKIH ZLOČINA. Tužiteljica iskazuje svoje zaprepaštenje, pušta svoje savjetnike da argumentiraju, pokušava uvjeriti svoje zamjenike da ne donose prenagljene odluke. Ali Nice ne želi ništa čuti. Pod pritiskom istjecanja vremena kaže da je sklon prihvatiti strategiju uzoraka koju zastupaju suci. Mora se skraćivati, stalno skraćivati ovaj „tako složen\" slučaj, mora se svesti na ono najjednostavnije i postići osudu Miloševića, makar i prikrili dio njegove odgovornosti. Tim više što Milošević uživa produživati protuispitivanje svjedoka koji ga optužuju trošedi tako skoro polovinu vremena dodijeljenog optužbi.
„Većina u Uredu bila je protiv optuživanja Slobodana Miloševića, tada šefa države. No ne treba iza tog otvorenog opiranja tražiti nekakvu zavjeru. Na izvoru te slabosti (bez sumnje; op. a.) su nesposobnost, neznanje, glupost.\" Ali to je objašnjenje daleko od toga da nas zadovolji pred začuđujućom podudarnosti otpora unutar ICTY-a i kočenja koje vrše velike sile. Ta podudarnost ne može biti slučajna, tim više što će se i dalje potvrđivati poslije optuživanja Miloševića, u sjeni njegova procesa. Optužbe za genocid u Srebrenici te za Sarajevo nisu samo unutar Ureda tužitelja uzroci stalnih trvenja, nego su to i između ICTY-a i velikih sila. Odatle pitanja o utjecaju strategije anglosaksonskih vlada i njihova premreživanja Tužiteljstva, previše podmuklog da bi se moglo kvantificirati, ali koje ne može biti strano nedostatku volje da se optuži Miloševića i otporima koji se javljaju u svakom ključnom događaju ovog predmeta.
Zapadni vođe više vole pokriti lice i prešutjeti svetogrđe koje je počinio Milošević, pretvarajudi u ruglo i u svoju korist ucjenu diplomacije -mir ili pravda -da bi nastavio zločine, znajući da će mu sve progledati kroz prste zbog jednog ugovora.Odatle opstruktivna politika velikih sila prema ICTY-u, unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti koja ih obavezuje na punu suradnju s pravosuđem. „To nas navodi da vjerujemo da je prava namjera kontrola pristupa ICTY-a istini\" tuži se u decembru 1997. Louise Arbour. Njezinu će kritiku više puta ponoviti Carla del Ponte, posebno prilikom procesa Miloševiću. Ali tada je kritika upućena Francuskoj koja prva nameće sitničavu proceduru kako bi odvratila tužiteljstvo od ispitivanja njezinih vojnika u službi u snagama UN-a u Bosni.
KRIVA JE JER JE OTKRILA SLJEDEĆE : ICTY će dobiti samo dio slika pokolja u Srebrenici, koje su uživo pratili američki špijunski sateliti. One potvrđuju da je zločin, koji su preživjeli počeli otkrivati već krajem jula 1995. u svojim prvim svjedočenjima tisku i istražiteljima ICTY-a, stvaran. Ovom snažno medijski popradenom gestom SAD se nastojao opravdati pred javnim mnijenjem koje ne razumije zašto srebrenička enklava nije bila zaštićena i traži objašnjenja o napuštanju ove populacije koju su se velike sile obavezale Rezolucijom Vijeda sigurnosti iz aprila 1993. staviti izvan dosega snaga generala Mladića, ratnog vođe bosanskih Srba. SAD i njegovi saveznici ne žele da ove slike budu objavljene jer dokazuju da su na vrijeme imali informacije koje su ih mogle prisiliti da djeluju kako bi zaustavili sramotni pokolj osam hiljada ljudi, koji se počeo događati pred njihovim očima. SAD ni tada ni poslije ne daje snimke razgovora koje ima i koje već dokazuju umiješanost Beograda.
milf