Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ishod bitka se zna znaci pobunjenici koji kontrolisu Idlib neka ga odmah napuste i nece biti katastrofe
ikebana
pa zar vec nije...zar moze gore
U operacijama za oslobadjanje Idliba , prvi puta ukljucila se i Kina (na strani SAA) zbog 30.000 ujgurskih terorista (Al Nusra) u pokrajini Idlib, Syria. Vojska Sirije je prebacila na bojiste elitne snage "Tiger Force" / ukupne pjesacke snage 250.000 ljudi i naravno avijacija vojske RF. Zapad brine sta ce biti sa skoro 80.000 terorista , nakon oslobadjanja buduci su ih oni naoruzavali i pomagali u svakom smislu. Obalama Sirije primice se i ruska fregata s krstarecim raketama "Kalibr".
Cilj, prve faze operacije je presijecanje pokrajine pravcem autoputa Alep/Idlib/Hama a u drugoj potiskivanje terorista iz djelova pokrajine Latakija (sjever). Operacije jos nisu zapocele ali sve postrojbe SAA , Hezbolaha, kineskih i ruskih specijalnih jedinica su obavile pripreme. Kinezi prvi puta ucestvuju u vojnim operacijama izvan zemlje. Turska ce svakako ucestvovati ali jos nije receno na koji nacin i s kojim snagama.