Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kasne za nama 101 godinu.
Svi smo mi pomalo Grci.
Mislis da uzmemo a ne vratimo :-)
Jok eto, mislim na anticku tradiciju :-) . Cijeloj juznoj Evropi je korupcija i trosenje nezaradjenog nacin zivota.
Ništa bez Sarajeva! moSa rajvoSa ...
Kada stignu rate na naplatu Grci, pod prijetnjom daljnjih ekonomskih sankcija, će se uistinu najzad dozvati pameti i početi kukati za MMF-ovim kreditima, jer će zemlju, naviklu da živi na beskonačnim kreditima u stalnoj decenijskoj dubiozi, poćeti zahvatati nemiri i protresati stalni štrajkovi. Tada će tek "zaoprave" krenuti oporavak grčke privrede i ekonomije. S obzirom da to valja išćekati onda je i jasno što se Grčkoj predviđa dosta mračan scenarij, ali definitivno daleko od okidaća novog svjetskog rata, i još dalje od političkog i gospodarstvenog trenutka kakav je bio u Europi prije I svj. rata.
U kojoj EU organizaciji ti sjediš i za njihove potrebe seruckaš ovdje? Grci su vas već počeli guziti, a i nastaviće. Vi imate Novaliće, Zvizdiće, Izetbegoviće, Čoviće kojima možete komadovati. Grci hebite im mater robovlasničku. Koliko se sjećam i Spartek je bio rob u Rimu porijeklom iz Grčke.
Dakle Grčka će propasti ko Grčka ukoliko ne izmoli prolongiranje otplate prispjelih kredita ili ne rasproda par otoka, što je u ranijem periodu već i uradila.EU joj je ponudila šansu da steše administraciju, poveća godine starosti za odlazak u mirovinu, primi se mjera stabilizacije, smanji plaće administraciji koja je u Grčkoj veća i od ove u BiH... To su bolni rezovi za državu koja je decenijama živila na kreditima i nije kredite usmjeravala u razvoj industrije.Grci kao neosporna turistička velesila ipak je precijenila prihode od turizma sa rashodima koje je naviklo činiti pučanstvo ove lijepe mediteranske zemlje. Usput, ne radim za EU, mada smatram da EU treba čim prije da uđe u BiH i konačno učini irelevantnim ovako podvajanje kao Srbi su prijatelji Grcima, a eto kao Bošnjaci kao nisu...smiješno do bola i nezrelo.
Atentat je istorijski fakat, desio se i oko toga se svi slažu. Problem je što naše tupave vlasti od tog fakta ne znaju makar da profitiraju. Raspravljaju je li heroj ili terorista, umjesto da ponovo izliju stope u asfaltu (što bi rekao Vučurević, još starije od onih koje su zabetonirali, evo ja se nudim da besplatno poziram u svojim cipelama) i dovode turiste u kombinaciji sa Međugorjem i piramidama iz Visokog. Da ovo imaju Slovenci ili Italijani, zarađivali bi na Gavrilu milione godišnje.
EU se raspada, kao i Austro-ugarsko carstvo prije 100 godina. Cilj je skrenuti pažnju sa uzroka, da je kapitalizam uzrok propasti društva, na beznačajne događaje.
gospodin_urednik je odlepio kao i Grcka
Puko ko Grcka
princip je stigao do beogrsda tu je i atina
umjesto o grckoj i grckim politicarima, radije da obratimo paznju na ove nase. uvaljuju nas u kredit nemilo, a mi sutimo i mislimo da ce te pare biti utrosene na razvoj necega, a u stvari samo od nas prave nove grke. ljudi, sljedeci pu kad nasi budu pregovarali sa MMF-om, treba im zaprijetiti da paze sta rade. inace ce i ovo malo drzave sto je ima otici u tri pizde materine.
kako se zove grcki bog izlaska iz eu? Alexis Tsipras
evo prilike za srbiju da odma udje u eu, grcka 2 zuta=crveni karton, van. ulazi srbija u 90toj minuti.
Bosnian rpg haha
Сафет Сушић - Папе, селектор БиХ
Evropljani hoce da narod placa a da se nista ne pita. Ako smo mi pristali da lizemo p... njemcima i da im se po svaku cijenu uvlacimo sa nadom da ce nam biti bolje, tu pricu slusaju Grci vec 7 godina i nista se ne mijenja osim rastuceg duga. Ono sto ni Njemci, a ni EU ne prica, je to da bi se u Evropi proizvelo barem 1% ekonomskog rasta je potrebno da se nadje novih duznika u vrijednosti od 200 milijardi godisnje. Njemci bi sada da to zaduzenje preuzmu svi ostali, samo oni ne
grcibi da se pojjjeb.... a da im ne uje..
Sta je s onim pokazateljima da je evropa najmirniji kontinent? Dok su mirni, mirni su...kad nisu onda je to na svijetskom nivou nemir?