Guardian: Privedeni Crnogorac ne želi da priča o događajima u Parizu

Klix.ba
15.11.2015. u 15:03
8
158
Guardian: Privedeni Crnogorac ne želi da priča o događajima u Parizu
8
Guardian: Privedeni Crnogorac ne želi da priča o događajima u Parizu Ilustracija (Foto: EPA)
Britanski Guardian danas piše o državljaninu Crne Gore koji je prije dvije sedmice priveden nakon što su u njegovom automobilu pronađeni kalašnjikovi i ručne bombe.
On je zaustavljen i uhapšen u njemačkoj pokrajini Bavarskoj, a 51-godišnji Crnogorac zasad odbija da razgovara sa policijom u vezi napada u Parizu.

"Želimo razgovarati sa njim, ali on odbija saradnju", rekao je glasnogovornik njemačke policije,a prenosi Guardian.

Francuska agencija AFP prenosi kako su u njegovom automobilu pronađeni ceduljica sa pariskom adresom koja je bila upisana i u navigacioni sistem, osam automatskih pušaka, tri ručne bombe i eksploziv.

Osumnjičeni je navodno rekao kako u Francusku ide da bi vidio Eiffelov toranj i da se nakon toga želi vratiti kući. Također, policiji je rekao kako ne zna ništa o oružju pronađenom u vozilu kojim je upravljao.

S druge strane, srbijanski mediji u subotu pišu kako osoba iz Crne Gore nije umiješana u događaje u Parizu te da se radi o pojedinačnom slučaju.

Pored toga, belgijske sigurnosne snage do sada su uhapsile sedam osoba koje se dovode u vezu sa počiniteljima terorističkih napada u Parizu. Policija je danas privela četiri osobe koje su povezane sa teroristima, a nakon što je u subotu izvršeno hapšenje tri osobe.

Francuske snage sigurnosti u subotu su privele ukupno šest osoba koje su bile u vezi sa jednim od napadača, Omarom Ismailom Mostefaijem. Među njima su njegov otac i brat.


Komentari (158)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: