|

Grupa aktivistva belgijskog premijera posula majonezom i komadima pomfrita

Grupa aktivistva belgijskog premijera posula majonezom i komadima pomfrita
15
A
Anadolija
22.12.2014. u 22:29
22
komentara
15

dijeljenja
Grupa aktivistva belgijskog premijera posula majonezom i komadima pomfrita Foto: AFP
Belgijskog premijera Charlesa Michela napala je danas mala grupa aktivista koji su ga prvenstveno posuli majonezom, a potom na njega bacili komadiće pomfrita. 
Sa svojih 39 godina, Michel je najmađi premijer u historiji Belgije, a danas se nekoliko minuta prije incidenta pripremao za govor na konfenereciji u Namuru, kada ga je u tome omela grupa aktivista iz organizacije "LilithS".

Ova grupa prethodno se oglasila putem društvene mreže Facebook, napisavši: "Nećemo tolerisati vaše budžetske rezove, vaše imigracione politike, vašu kriminalizaciju siromaštva, vaš nadzor društva! Mi ćemo napasti istinski gangrenozni elemenat u našem društvu."

Belgija je 15. decembra bila paralizovana generalnim štrajkom protiv vladinih mjera štednje, smanjenja zdravstvene potrošnje te pomicanje dobi za odlazak u penziju sa 65 na 67 godina od 2030. godine. Prethodno se, 6. novembra, na ulicama Brisela našlo oko 100.000 radnika koji su također protestovali protiv mjera štednje.

Kada je riječ o najnovijem incidentu u koji je uključen belgijski premijer, majoneza i pomfrit predstavljaju tradicionalna belgijska jela. 
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...