Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da ne komplikujemo bezze i ne prepiremo se, držimo se mi ovog naziva. :D
Molim postovane novinara da se jednom zauvijek opismene i da bar proguglaju prije nago sto stave svoje bedastoce i elementanu nepismenost na portale. Ne postoji nikakav grad u Rusiji koji se zove San Petersburg, gradovi na \"San\" se nalaze u Americi! Ovo je SANKT PETERBURG, poenglezeno Saint Petersburg, nijedan Rus nece reci San Petersburg, reci ce prosto \"Piter\"! Moze ruska verzija, kome je to nezgodno, ok je i engleska...i jos nam vrijedjate inteligenciju dodatnom informacijom da je to \"grad na sjeveru Rusije\" ! Mozda je ta informacija i bila potrebna s obzirom na to da je speling cek zatajio, pa da skontamo o kojem je gradu rijec!
GRAD SE ZOVE SANKT PETERSBURG,NA NEMACKOM,ZBOG JAKOG UTICAJA NEMACA I HOLANDJANA NA CARA PETRA DAO JE TAKVO IME! I U RUSIJE SE ZOVE SANKT PETERSBURG
@geograf A sta je bilo s Saint, ali to nema veze, to je samo verzija pisanja ili na engleskom ili spanskom ili francuskom. NA bosanskom se grad zove Petrograd.
Nebitni ste i fejk. hhhhhhhhhhhhh
http://www.world-guides.com/images/russia/russia_country_mapjpg.jpg Sjeverni ili možda sjevero-zapadni? Btw. nije ni San nego Sankt :P :D
Petrogad osnovan od Petra Velikog, cuven iz romana Dostojevskog \"Zlocin i kazna\", Carsko selo je u blizini, nisam nikad bio, a volio bih vidjeti taj grad na Nevi.
@poznavalac Mozda su se dopingirali pa rijesaju mijeci
puno se prpisuje a fali opsteg obrazovanja
Petrograd se zove grad. San znaci sveti.
San u imenu ovoga grada se pise velikim slovom.
i nije grom, moze biti da je neko bacio opusak.
Sad će doći neko i vikati kako se \"san\" piše velikim slovom a umjesto Petersburga ide Peterburg. Drago mi je što sam vas preduhitrio. Dosadni ste.