{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grčki ministar finansija ne vjeruje da će biti postignut dogovor

S
SRNA
17.6.2015. u 21:38
0
8
Grčki ministar finansija ne vjeruje da će biti postignut dogovor
0
Grčki ministar finansija ne vjeruje da će biti postignut dogovor
Foto: EPA
Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je u Parizu da ne vjeruje da će na sastanku eurogrupe u Luksemburgu biti postignut sporazum.
"Ne vjerujem u postizanje sporazuma. Sada su politički lideri ti koji trebaju da se dogovore", izjavio je Varufakis u Parizu.

Varufakis je rekao da će Grčka sutra postaviti okvir onoga što smatra da je njena politička i moralna dužnost, a to je da se postigne dogovor vrlo brzo sa partnerima i institucijama.

"Ova vlada je izabrana da brani grčki narod sa veoma ambicioznim programom reformi", rekao je Varufakis nakon sastanka održanog u prostorijama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj u Parizu.

On je izrazio nadu da će institucije prihvatiti grčki reformski program, prenio je AFP.

Sporazum, koji bi mogao biti usvojen na vanrednom evropskom samitu u Briselu u nedjelju, 21. juna, trebalo bi prije 30. juna da odobre parlamenti više država među kojima i Njemačka.

Francuski ministar finansija ocijenio je danas da bi neuspjeh u pregovorima sa Atinom mogao dovesti do izlaska Grčke iz eurozone, pa čak i iz EU što bi bilo ekstremno opasno za evropski projekat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: