|

Grčka: 40 porodica nudi svoju djecu političarima na usvajanje

Grčka: 40 porodica nudi svoju djecu političarima na usvajanje
1
A
Anadolija
26.12.2013. u 17:07
6
komentara
1

dijeljenja
Grčka: 40 porodica nudi svoju djecu političarima na usvajanje Antonis Samaras (Foto: AFP)
Zbog teške ekonomske situacije 40 grčkih porodica iz gradića Almiro predsjedniku Karolosu Papulyasu, premijeru Antonisu Samarasu i predsjedniku Parlamenta Evangelosu Meymarkisu poslali su pisma za zahtjevima da privremeno usvoje njihovu djecu.
Zbog nezapamćeno teškog stanja u Grčkoj porodice sa troje djece najvišim državnim zvaničnicima poslali su pismo sa dokumentima svoje djece. U pismu je iznesen zahtjev za privremeno usvajanje njihove djece. 

Prema pisanju lokalnih medija porodice su izjavile kako je to jedini "razuman potez" budući da su državni službenici, unatoč ekonomskoj krizi, dobili pomoć iz budžeta. Roditelji, koji su spremili svu potrebnu dokumentaciju za usvajanje, kazali su kako im to teško pada, ali da su spremni na neodređeno vrijeme starateljstvo nad svojom djecom predati državnim službenicima. 

Roditelji su spremili dokumente ukupno 120 djece.

U okviru mjera štednje koje je Grčkoj nametnula delegacija Troyke dječja nadoknada porodicama koje imaju troje djece ili više, a koji su tu nadoknadu prije primali jednom u dva mjeseca, znatno je smanjena. Također su uvedeni oštri kriteriji za one porodice koje su za djecu na godišnjem nivou primale 500 eura po djetetu. 
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...