Optužbe za mobing
0

Gordon Brown: "Nikad nikoga nisam udario"

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanski premijer Gordon Brown izjavio je da nikad nije udario nekoga u svom kabinetu, odbacujući navode medija da prepada i zatrašuje svoje uposlenike, što bi moglo da mu ugrozi poziciju uoči parlamentarnih izbora u maju.

Brown kaže da kada se naljuti baca novine na pod i ako je ljut onda je ljut na sebe, a ne na druge.

"Ako se naljutim onda se ljutim na sebe. Bacam novine na pod ili tako nešto. Želim vrlo jasno da vam kažem da nikada nisam nikoga udario u svom životu", rekao je Brown televizijskom "Kanalu 4".

List "Observer" objavio je dijelove knjige kolumniste Andrewa Ronslija "Kraj partije" u kome se navodi da se Brown nasilno ponaša na radnom mjestu prema svojim podređenima.

List navodi da je bilo više incidenata, kao što su vikanje i psovanje kolega, kao i udaranje u sjedišta u automobilu.

"Observer" ističe da je tokom jednog napada bijesa Brown u svom službenom vozilu, nakon što je dobio nepovoljnu vijest, šakama udarao u sjedište suvozača.

"Oficir za bezbjednost, koji je sjedio na mjestu suvozača, rekao je da bio šokiran ponašanjem premijera, a da se pomoćnik koji je sjedio pored Browna isprepadao da će ga premijer udariti šakom u lice", piše list.

Prema ovoj knjizi, zvaničnik u Vladi Gus O'Donnel rekao je Brownu da promijeni svoje ponašanje nakon informacija da njegovi izlivi bijesa plaše zaposlene.

O'Donnel je osjetio potrebu da "smiri isprepadane službenike, operatore na telefonu koje loše tretiraju i drugo pogođeno osoblje i rekao im da to ne uzimaju lično", piše list.

Međutim, portparol premijera rekao je da su te optužbe potpuno bez osnova i da nemaju nikakvog smisla.

List "Sunday Times" piše da je nedavno Brownovo pojavljivanje na televiziji na kojoj je pokazao svoju "mekšu stranu" pomoglo da se smanji prednost konzervativaca u istraživanjima javnog mnjenja.