Svijet
0

Google ukinuo Wildersovu antiislamsku e-mail adresu

Anadolija
Google je ukinuo e-mail koji je pripadao kontroverznom holandskom političaru ekstremne desnice Geert Wildersu koji je javnosti poznat po svojim antiislamskim i antiimigrantskim stavovima.Geert Wildersu

Naime, Google je deaktivirao e-mail pod imenom “islamsticker@gmail” koji je, navodno, Wilders koristio za širenje i promociju antiislamskih poruka.

Prema pisanju holandskog NL Timesa, Google je deaktivirao Wildersov e-mail nakon sto je ta kompanija zaprimila veliki broj žalbi u kojima je navedeno kako pomenuti političar koristi Googleov e-mail za širenje mržnje i neprijateljstva prema muslimanima.

Wilders je putem svoga Twitter profila objavio vijest da je Google izbrisao njegovu e-mail adresu.

“Nevjerovatno, ali Google mi je upravo blokirao e-mail adresu. Izgleda da je Mohammed Rabbae uspio sa svojom žalbom” napisao je holandski političar na svom profilu.

Inače, Rabbae je uložio žalbu kompaniji Google navodeći kako Wilders zloupotrebljava njihove usluge.

Njegova žalba, uložena u ime Nacionalnog vijeća Marokanaca, bila je samo jedna od mnogih koje su uložene protiv Wildersa nakon sto se ovaj holandski političar prije nekoliko dana u javnosti pojavio sa antiislamskim stikerom na kojem je pisalo “Islam je laž. Muhammed je kriminalac. Kur'an je otrov”.

Wilders je tvrdio kako stiker nije bio usmjeren direktno protiv muslimana jer, prema njegovom mišljenju, većina pripadnika te vjere nisu agresivni i okrutni.

Ipak, ovaj političar je u međuvremenu otvorio novi e-mail na svoje ime gdje se mogu naručiti antiislamski stikeri.

Wilders je u svojim ranijim nastupima poredio svetu knjigu muslimana s Hitlerovim djelom “Mein Kampf” i pozvao je da bude zabranjena u Holandiji. Također, on je postao jedan od vodećih holandskih političara koji se protivi doseljavanju stranaca, a posebno muslimana, u Evropu.