Ubistvo Soleimanija
55

Glumica Rose McGowan se izvinila Iranu: Nemojte nas ubiti, molim vas

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumica Rose McGowan odlučila je iskoristiti društvenu mrežu Twitter kako bi se izvinila iranskim vlastima i narodu zbog jutrošnjeg napada na njihovog generala Qassema Soleimanija u Bagdadu.

Iako mnoge Hollywoodske zvijezde nisu zadovoljne ubistvom generala Soleimanija, niko se još uvijek nije oglasio na Twitteru po ovom pitanju osim McGowan.

[TWITTER]1212976832544460801[/TWITTER]

"SAD je pokazala nepoštovanje prema vašoj državi, zastavi i ljudima, 52 posto nas se skromno izvinjavamo. Mi želimo mir. Drže nas kao taoce u terorističkom režimu, ne znamo kako pobjeći. Molim vas, nemojte nas ubiti", napisala je glumica na svom Twitteru.

Njen tvit je dobio mnoštvo negativnih reakcija, neki su kazali kako bespotrebno glumi žrtvu i kako je vrlo dobro svjesna da može napustiti SAD i otići negdje drugo. Upravo zato je glumica odlučila odgovoriti na cijelu situaciju:

[TWITTER]1213101280278790150[/TWITTER]

"Ok, prepala sam se jer će možda započeti rat. Nekad je uredu prirediti takvo nešto ljudima koji su na vlasti, to je naše pravo. Za to su se mnogi vojnici borili. To je demokratija. Ja ne želim da još američkih vojnika pogine, to je to", na koncu je kratko dodala.