Svijet
0

Glavni ljekar Kremlja: Putin je kao mladić

FENA
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin dobrog je zdravlja i povreda leđa o kojoj je javljeno prošle godine nije razlog za brigu, sudeći po vodećem ljekaru Kremlja.

U intervjuu koji je izgleda imao za cilj da popravi Putinov imidž uoči njegovog 61. rođendana u oktobru, doktor Sergej Mironov izjavio je magazinu Itogi da je predsjednik fizički spreman da se bavi sportom, i da preferira korištenje biljnih preparata pred uzimanjem tableta, prenosi Reuters.

Putin, koji se bavi hokejom na ledu, plivanjem i džudom, voli da se predstavi pred glasačima kao mačo tip, a u prošloj je godini propustio nekoliko putovanja u inostranstvo radi, kako je Kremlj saopćio, sportske povrede.

"S medicinske tačke gledišta, Putin izgleda znatno mlađi od svojih godina", izjavio je Mironov, čelnik Medicinskog direktorata predsjedničke administracije, za Itogi u intervjuu objavljenom u ponedjljak.

"On je prilično sumnjičav prema uzimanju lijekova, čak i kada je riječ o običnim tabletama protiv prehlade. On se radije opredjeljuje za narodnu medicinu, čaj s limunom, saunu i masažu", kazao je.