Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ih Tereza, svaki razvod pa i Britanski je formalnost.Pravi problemi nastupaju tek kasnije, kao sa kime od čega, gdje pošto, kako, čitav ih čopor !
Naravno da nije. Mi ako ikada udjemo u EU to ce biti slom poljoprivrede, zbog nerealnog tecaja uvozna roba ce biti jeftinija, a uvoz necemo moci regulisat carinama.. tako daa.. prvi primjer imamo Hrvatsku, kako kriva broja poljoprivrednika ima negativan nagib
slom cije poljoprovrede, njihove ili nase ili ce nasa biti tad i njihova ili je njihova tada bas nasa?
Sta je tu lose? Konkurencija je ta koja garantuje da ce potrosaci dobiti kvalitetniju robu po nizim cijenama, a to treba da bude glavni cilj. Cilj bilo koje ekonomije treba da bude korist potrosaca, ne proizvodjaca, jer svaki proizvodac je potrosac a svaki potrosac nije proizvodjac. Sve sta carine cine jeste dizu cijenu zivota za stanovnistvo te drzave, to znaci da ce prosjecni potrosac na kraju mjeseca imati manje para da ustedi ili ulozi, sto usporava ekonomsku rast.