Svijet
0

Gdje je i šta sada radi beskućnik zlatnog glasa

Klix.ba
Sjećate li se Teda Williamsa, koji je prozvan beskućnikom zlatnog glasa nakon što su snimci na kojima govori u stilu radijskih voditelja dospjeli na YouTube? Ted više nije beskućnik, a evo i šta se dešavalo u protekle gotovo tri godine.

Williams je postao planetarno poznat u januaru 2011. godine, kada ga je TV ekipa iz Columbusa u državi Ohio, gdje i on živi, snimila pored autoputa. Njegov život se tada promijenio.

Nakon velikog broja televizijskih i intervjua za novine, ovaj liječeni alkoholičar je ponovo počeo piti.

Domaćin emisije Dr. Phil pomogao je da Ted bude smješten u rehabilitacioni centar kako bi se odvikao od alkohola, ali je on tu ustanovu napustio nakon 12 dana.

Nakon toga je dvije godine radio razne poslove koje je dobijao na osnovu svog magičnog glasa. Dugo je bio u centru pažnje, a u maju 2012. godine je gostujući u Today Showu kazao kako je trijezan već godinu dana.

Zajedno sa novinarom New York Timesa Bretom Witterom je napisao svoju biografiju pod nazivom "Zlatni glas", a snimio je i reklame za neke proizvode.

Williams nije više beskućnik, a ono što je posljednje radio je učešće u filmu "Beskućnici". Radi se o dokumentarcu o ljudima koji nemaju krova nad glavom, a on je posudio svoj glas u tom projektu.