Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... ali u konačnoj računici, svako će snositi posljedice za izbor koji načini ...
Narode, ima li ko manje rizičan prijedlog ??? Zna li iko neki dovoljno oproban scenario ??? Ili je manje rizično ostati na trenutnom statusu (pat poziciji) ???
Naravno, trebalo bi i u Velikoj Britaniji da neko od uticajnih britanaca takođe zvanično u direktnom tv prenosu, da potpiše dokument sa svoje strane. I taj dokument da bude dostavljen Assangeu ili nekome od onih u koje Assange ima povjerenja. Ako prilikom transfera Assangea zakaže britanska izvršna vlast, krivica pada na Britaniju. A Ako zakaže švedska izvršna vlast krivica pada na Švedsku.
Pa \"@mrav*\" nesjećam se detalja od prije nekoliko godina, a nisam ni pisanog traga ostavio. Ali to je u osnovi sporedno. Možda je najpovoljnije da se više uticajnih Šveđana dogovore ko će potpisati tako nešto (niko nije nezamjenjiv). Najjeftinije je da se potpisivanje takvog dokumenta obavi na teritoriji Švedske, i da se onda potpisani dokument pošalje Assangeu ili nekom drugom u koga Assange ima povjerenja. Prosto ko pasulj, zar ne ?
Kako to Njemci kažu, citiram: Niemand über dem Gesetz !!!
da li ti se može vjerovati, svašta nam napriča :)
Naime, prisjećam se da mi je jedan od mojih doušnika iz skupocjene švedske bande Karla Bildta prije nekoliko godina dojavio da je kralj nezvanično najmoćniji u Švedskoj. Assange, i ja sam bezbroj puta, (kao i mnogi ljudi širom svijeta) po mnogim sudovima odgovarao kao okrivljeni, čak i pred sudijama za koje sam znao da su \"ofarbani\". Evo i Barak Obama, iako trenutno najmoćniji amerikanac, ipak se redovno odaziva po sudovima kao okrivljeni. U Njemačkoj je sistem toliko uznapredovao da je vrlo teško pronaći Njemca koji će pokušati izbjeći sudove. To su sistemi, u kojima i najmoćniji mogu biti pravno i kriminalistički nagaženi. Pa Assange, zašto bi ti bio izuzetak ??? Naim
Assange, finansijsko bogatstvo ti je udarilo u glavu, a sada je dvadeset i prvi vijek, vrijeme ti je da shvatiš da među najširim narodnim masama u svijetu preovladava uvjerenje da se bogatašima seksualni život prorešeta detaljno. Da si bio oprezniji ugledao bi se na svjetskog vojnika za slobodan protok informacija bez cenzure: Bradley Manning prolazi kroz najgore moguće tajne psihološke blamaže kakvih nema ni u Guantanamu. To je istinski heroj modernog čovječanstva.
Najbolji način da skine ljagu sa sebe je da se odazove nadležnom švedskom sudu. Prethodno da se otkloni strah od izručenja Sjedinjenim državama, da se švedski kralj potpiše javno pred kamerama u direktnom TV prenosu na neki dokument oblika zakletve da neće biti izručenja Sjedinjenim Državama, uz stavku da ako do izručenja ipak dođe da se daje moralno pravo da svaki švedski diplomata širom svijeta može biti protjeran ili uhapšen. Daklle, to je vrlo jednostavno riješiti. Jel tako ???
Ne daj se legendo