Saif al-Islam
0

"Gaddafi priprema ofanzivu protiv pobunjenika"

FENA
Režim Moammara Gaddafija priprema opštu ofanzivu protiv pobunjenika i neće se predati čak i ako zapadne sile budu intervenisale u sukobu između snaga lojalnih libijskom vođi i opozicionih snaga, izjavio je u četvrtak jedan od Gadafijevih sinova Saif al-Islam.

"Vrijeme je za oslobođenje. Za akciju. Mi krećemo", rekao je on u intervjuu za Reuters.

Na pitanje da li vlada priprema intenziviranje vojne kampanje, on je odgovorio da je vrijeme za akciju i da su pobunjenici imali rok od dvije sedmice za pregovore.

Saif al-Islam je rekao da će Libija poraziti pobunjenike, čak i ako zapadne sile budu intervenisale.

"Nikada nećemo odustati. Nikada se nećemo predati. Ovo je naša zemlja. Borićemo se ovdje u Libiji. Libijski građani nikada neće dočekati s dobrodošlicom ni NATO, ni Amerikance. Libija nije parče kolača", kazao je on.

Najpoznatiji Gaddafijev sin je pobunjenike, koji se bore da svrgnu njegovog oca poslije 41 godine na vlasti, nazvao teroristima i naoružanim gangsterima i rekao da su se na hiljade Libijaca dobrovoljno prijavili da se bore protiv njih.

"Za njih je prekasno. Mi smo toliko ujedinjeni i snažni. I Libija će uskoro biti slobodna i u miru", poručio je on.

Najmanje četiri osobe u četvrtak su poginule i 35 ranjene u libijskoj naftnoj luci Ras Lanuf, na istoku Libije, iz koje su pobunjenici bili primorani da se povuku poslije žestokih napada snaga lojalnih Gaddafiju, javio je AFP.