Šokantni snimci
0

VIDEO / Gadafi silovan drvenim štapom prije ubistva!

SRNA
Libijski patolozi, koji su izvršili obdukciju tijela Muamera Gadafija, koji je ubijen prošle sedmice, tvrde da je svrgnuti libijski vođa umro od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem u glavu.

Doktor Othman el-Zentani nije želio da iznese više detalja, kao što su da li je povreda zadobijena u razmjeni vatre ili iz neposredne blizine što bi ukazivalo na egzekuciju.

On je dodao da će izvještaj o obdukciji sada biti predat državnom tužiocu prije objavljivanja u javnosti. Zentani je dodao da je obdukcija izvršena u bolnici u Misrati u prisustvu zvaničnika tužilaštva. On je rekao da nijedan strani niti nezavisni zvaničnik nije bio prisutan. Obdukcija je, također, izvršena na tijelu Gadafijevog sina Mutasima i njegovog bivšeg ministra odbrane Abu Bakera Junisa. Sva tri tijela bit će sada vraćena u Misratu gdje će biti izloženi javnosti.

Prema nekim informacijama Gadafi je i seksualno zlostavljan prije smrti.

Na snimku, gdje su zabilježeni posljednji minuti Gadafija, pobunjenici su, kako se čini, zlostavljali libijskog vođu prije nego što su mu presudili. Libijskog vođu Muamera Gadafija pobunjenici su silovali prije nego što su ga ubili, pokazuje snimak koji je osvanuo na Youtubeu.

Stravičan video-materijal od svega 17 sekundi pokazuje izubijanog, krvavog Gadafija u trenutku kad su ga borci libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća zarobili. 

Pukovnik jedva stoji na nogama dok grupa ljudi nasrće na njega. Na snimku se vidi kako jedan od pobunjenika iz grupe podebelu granu drveta zvjerski gura Gadafiju u rektum, dok ga ostali vuku. Povrede koje je libijski vođa pri tom zadobio vjerovatno su bile ozbiljne, jer mu se uniforma na tom mjestu odmah natopila krvlju.