SAD
0

VIDEO / Gadafi pokušao podići šator kod Trumpa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Libijski čelnik Moamer Gadafi pokušao je podići svoj beduinski šator u predgrađu New Yorka ali su ga u tome spriječili gradski dužnosnici, objavili su američki mediji.

Gadafi, poznat po tome što tokom svojih službenih posjeta inozemstvu boravi u svom beduinskom šatoru, pokušao je podići šator u gradu Bedfordu na imanju koje pripada američkom milijarderu Donaldu Trumpu, javio je ABC. Gradski dužnosnici su zaustavili podizanje šatora, tvrdeći da je to u suprotnosti s gradskim pravilima. Čini se da je Trump i ne znajući svoje imanje iznajmio Libijcima. Njegova tvrtka je u saopćenju objavila da je imanje iznajmljeno partnerima s Bliskog istoka koji "možda jesu, a možda i nisu u odnosu s Moamerom Gadafijem".

Gadafi je prethodno želio podići šator u Central Parku u New Yorku ili na imanju u New Jerseyu koja pripada libijskoj ambasadi, ali mu je to onemogućeno. U sagi koja i dalje traje, Libija pokušava pronaći mjesto na kojem bi Gadafi podigao šator tokom svog boravka u New Yorku, gdje bi se trebao obratiti Općoj skupštini UN-a. Ovo je prvi posjet libijskog čelnika SAD-u otkako je Gadafi preuzeo vlast 1969. godine.