{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuzi više vjeruju Merkel i Obami nego Sarkozyju

F
11.8.2011. u 13:59
0
0
Francuzi više vjeruju Merkel i Obami nego Sarkozyju
0
Francuzi više vjeruju Merkel i Obami nego Sarkozyju
Barack Obama i Angela Merkel
Kada je u pitanju sprečavanje nove ekonomske krize, Francuzi više povjerenja imaju u njemačku kancelarku Angelu Merkel i američkog predsjednika Baracka Obamu nego u vlastitog predsjednika, pokazali su rezultati ankete objavljene u francuskom listu "Parisian".
Rezultati ispitivanja javnog mnijenja, objavljeni dan pošto su uzdrmana francuska finansijska tržišta, pokazali su da njemačkoj kancelarki i njenom timu vjeruje čak 46 posto, američkom predsjedniku 37 posto, a Nicolasu Sarkozyju tek 33 posto Francuza.

U okviru ankete, koju je putem interneta provela američka agencija "Harris interactive", od ispitanika je traženo da ocijene ključne lidere, institucije i privredne entitete koji bi mogli da ih zaštite od nove finansijske i ekonomske krize, prenio je Reuters.

Pored Merkel, Obame i Sarkozyja, u okviru ankete provedene od 8. do 10. augusta, 1.090 ispitanika je ocjenjivalo, između ostalog, i Međunarodni monetarni fond, vodeće agencije za kreditni rejting, G8 i G20, građane, Evropu, i druge manje ili više definirane entitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: