Svijet
7

Francuski premijer Valls: Još tragamo za izvršiocima, opasnost nije prestala

Anadolija
Foto: Arhiv/EPA
Foto: Arhiv/EPA
Francuski premijer Manuel Valls izjavio je da još uvijek traje potraga za izvršiocima jučerašnjeg napada na satirični časopis "Charlie Hebdo", u kojem je poginulo 12 osoba, te da opasnost još uvijek nije prestala.

Valls je u izjavi za radio RTL kazao kako je u vezi sa jučerašnjim napadom privedeno nekoliko osoba. 

"Potraga za izvršiocima jučerašnjeg napada još traje, a opasnost još uvijek nije nestala", rekao je, dodavši da se u vezi s napadom prate stotine osobe, a desetine njih ispituju. 

U vezi sa kritikama na račun sigurnosti u ovoj zemlji, Valls je kazao da ne postoji niti jedna situacija sa nula rizika. 

Francuski mediji jučer su pisali da je tamošnja policija utvrdila identitet trojice napadača koji su ubili 12, a teže ranili četiri osobe u terorističkom napadu na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo.

No, francuski zvaničnici to nisu potvrdili, a policija je objavila fotografije osumnjičenih za napad te zatražila pomoć naroda kako bi što prije bili pronađeni.

Francuski mediji pišu da je jedan napadač 18-godišnji mladić, a da su druga dvojica napadača braća koji su francuski državljani porijeklom iz Alžira. Njih dvojica navodno su u životnoj dobi od oko 30 godina.