Uvrijedila Marine Le Pen
1

Francuska stranka Nacionalni front tuži Madonnu zbog svastike

SRNA
Francuska ultradesničarska stranka Nacionalni front saopštila je danas da će podnijeti tužbu protiv američke pjevačice Madonne zbog prikazivanja snimka stranačkog lidera Marine Le Pen sa svastikom na čelu na koncertu u Parizu.

"Ne možemo da prihvatimo tako grozno poređenje“, izjavio je potpredsjednik Nacionalnog fronta Florian Philippot i dodao da će tužba biti podnesena ove sedmice.

Sporni video-snimak korišten je tokom izvođenja pjesme "Mene niko ne zna“ (Nobody Knows Me), a nakon kadra sa Le Penovom prikazan je nacistički lider Adolf Hitler.

Publika na stadionu je reagovala uzdahom iznenađenja na prikazivanje Le Penove sa svastikom. U istom video-spotu Madonnino lice stapalo se sa licima mnogih poznatih ličnosti, uključujući papu Benedicta XVI i svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

"Prikazivanje slike Marine Le Pen sa svastikom sugeriše da je ona nacista“, izjavio je advokat Nacionalnog fronta Wallerand de Saint-Just i dodao da će biti podnesena tužba za nanošenje uvrede.

Agencija "LiveNation“, koja je organizovala koncert, odbila je da komentariše najavu tužbe protiv kraljice popa, koja je često bila kontroverzna u svojoj dugoj karijeri.

"Ovo je samo još jedna provokacija na Madonninoj svjetskoj turneji kako bi se o njoj govorilo. Marine Le Pen će braniti ne samo svoju čast, nego i svoje pristalice i milione glasača Nacionalnog fronta“, rekao je Philippot i dodao da je stadion u Parizu bio „daleko od punog“ za Madonnin koncert i da je čitava njena turneja "fijasko“, prenio je AFP.

Marine Le Pen, koja je bila kandidat na predsjedničkim izborima, u junu je upozorila Madonnu da razmatra podnošenje tužbe nakon što je isti ovaj video-snimak prikazan na koncertu u Tel Avivu, u maju, kojim je Madonna (53) počela svoju svjetsku turneju.