Novčane kazne za neposlušne
0
Francuska prva na svijetu zabranila burke
Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hoce da nosi burku nemora i netreba dolaziti ni u Europu a ni u Francusku. Ima dosta zemalja gdje je to normalno ali ne i u Europi. Lafo traze azile od sebe samih a kasnije zive jos radikalnije nego u svojim zemljama. Europa Europljanima
za sa-x. Zasto ne objavite popis zemalja gdje je obavezno nosenje marame, nikaba, burke? U tim zemljama je nemoguce da jedna zena proseta u dzinsu i vidljive kose. Da li je to normalno? Francuzi su u pravu.
Smrt fasistickim vladama kao i njihovim zakonima...
Kad si u Parizu ponašaj se kao Parižanin. Kojeg vraga su došli u Europu, ako se ne namjeravaju ponašati kao Europljani. Zbog takvih budala svi ostali muslimani dolaze na loš glas. Dolje burke, dolje vehabije!!!
jest, eno u Iranu i Saudiji žene moraju na javnom mjestu nositi maramu, svejedno jesu li njihove ili su privremeno došle iz bilo koje druge države. Hajd nek se neka drzne pa se na javnom mjestu u Iranu ili Saudiji usudi hodati nepokrivene glave. Bilo je i takvih pa su kažnjene globom i oduzimanjem vize..
I to prije više od 50 godina.
Za tvoju informaciju, u SFRJ žene su imale svako pravo glasa.
eh sarajko blago se tebi,nemas ti pojma o zivotu i demokratiji.vidi se da si neskolovana i vise rasisticki nastrojena.i bolje ti je da ne spominjes to da si muslimanka,a ako vec hoces prvo sta procitaj o islamu pa daji svoje misljenje,a u protivnom suti. pa zar ne zivimo u demokratskom drustvu,pa ako nikome ne smeta sto ti hodas gola,netreba ni smetati sto neka druga hoda pokrivena,svakom svacije pravo. i djaba je svima vec 1400 godina pokusavaju unistiti islam,ali ne ide.zasto? pogodite sami...
sta ce policajac kad jednu ovakvu osobu zaustavi? ili na fakuletet kad ide na ispit? ili za pasos da se slika? i slicna pitanja. Sta raditi u toj situaciji?? nema protiv bilo koga nesto. Demokratija. pozz
a jel moguce piti nesmetano pivo,alkohol ili jesti krmetinu u muslimanskim zemljama na javnim mjestima..jel to kažnjivo?..halo,ba,oni su došli u tu zemju i imaju da se povinuju zakonima te zemlje,,
Muslimanka sam..Ali burku i pokrivanje žena bih zabranila..Ko želi neka ide tamo gdje se to nosi... Ovo je Evropa i taj primitivizam nije dio naše kulture..Napolje sve koje to nose , zajedno sa onim spadalima s bradom / vehabijama / Primitivci, samo nas sramote ...NAPOLJE VEHABIJE - NAPOLJE BURKE..- Pa imate li vi ogledalo...???? Grozni ste..
Pa kad se neko pokrije ovako i uradi neko zlocin, pa ne znas ko je ili se samo izgubi u masi ondao bi ih vidio kako prkose. Mogu i ja vako se pokriti i otici na neciji ispit, ne imati tramvajske karte, koristiti tudju licnu itd itd.
Da li ovaj zakon važi samo u Francuskoj ili gdjegod čizma francuske imperije gazi? Idem u Abidjan sledeći utorak pa me zanima.
Koga briga jesu li manjina ili nisu, neka se nauce postovati zakone drzave u kojoj su trazili i dobili azile, ako mi nemamo pravu drzavu pa se gradjani moraju prilagodjavati seljacinama koji su se naselili po gradovima, to u normalnim drzavama rjesavaju pametno... ili se asimiliraj ili mrs u svoju selendru...
Muslimani nisu manjina u Francuskoj seljaci, ima ih oko 9 miliona!!!!!!!!!
ti utociste, dam ti da jedes, da zivis, dam ti sve i ti u to pljujes e pa nemoze. Samo kazniti, zabranit i nedozvoljavat krsenje zakona.
sa-x, sta ste se prepali pa zabranili komentare na clanak sa onom kreaturom sto se zove \"Kemza Drider\"?