Svijet
0

Florida: Otišla da poveća grudi i nije se probudila

Klix.ba
Tinejdžerka Linda Perez se bori za život nakon što je otišla na operaciju povećanja grudi.

Osamnaestogodišnja Linda iz Miamija nikada se nije probudila iza anestezije koju je dobila zbog rutinske jednosatne operacije. Njenoj porodici je rečeno da joj je srce stalo tokom operacije i da je bila klinički mrtva kada su je prebacili u bolnicu.

Uspostavilo se da je anesteziolog bivši zatvorenik koji je trgovao lijekovima a hirirug koji je operisao nije imao certifikat za plastičnu hirurgiju.

Roditelji su zatražili od policije da sprovede detaljnu istragu na klinici Coral Gables.

"Mlada djevojka, puna života, zdrava, a sada je svezana za krevet kao biljka. To je pretužno", rekao je njen otac Fernando Izquierdo.

Linda Perez u komi
Linda Perez u komi

Njeni roditelji su znali da ide na operaciju i odobrili su to. No, kada je Linda pala u komu niko iz klinike im nije ništa javio niti ih zvao, to je učinila bolnica u koju je dovezena.

Lokalni mediji sproveli su istragu i otkrili da je anesteziolog Mario Alberto Diaz odslužio kaznu u federalnom zatvoru 2006. godine zbog ilegalne prodaje 53.000 doza tableta protiv bolova na internetu. Također, medicinska licenca mu je bila oduzeta šest mjeseci.

Doktor Jacob Freiman nije certificirani plastični hirurg, objavio je NBC 6.

No, mnoge žene idu kod njih na operaciju jer njihova klinika nudi operaciju po cijeni za pola jeftiniju u odnosu na druge klinike na Floridi.