Ranio i policajca
22

Florida: Muškarac ubio četvero djece pa izvršio samoubistvo

Klix.ba
Talačka situacija koja je trajala 21 sat u gradu Orlandu na Floridi je okončana nakon što je muškarac ubio četvero djece i potom izvršio samoubistvo, javlja Russia Today.

Tridesetpetogodišnji Gary Lindsey Junior, osuđeni kriminalac, kao taoce je držao četvero djece 21 sat nakon što je pucao policajcu u lice. Taoci su mu bili jednogodišnje, šestogodišnje, desetogodišnje i jedanaestogodišnje dijete od nedjelje navečer po lokalnom vremenu.

Incident je započeo u nedjelju navečer kada je policija odgovorila na dojavu o nasilju u porodici. Kada su policajci stigli na adresu, osumnjičeni je otvorio vatru te policajca Kevina Valenciju pogodio u lice. Policajac je potom prevezen u bolnicu i nalazi se u teškom stanju, dok se osumnjičeni zabarikadirao u apartmanu zajedno s taocima.

Lindsey je nastavio razmjenjivati vatru s policijom tokom noći, a pregovori su započeli kad su specijalci stigli pred kompleks apartmana u ulici Eaglesmere Drive.

Gary Lindsey Junior
Gary Lindsey Junior

Policija je konstantno bila u kontaktu s Lindseyjem, a kada je prestao odgovarati specijalci su ušli u objekt oko 21:00 sati po lokalnom vremenu. U apartmanu su pronašli beživotna tijela djece ubijene vatrenim oružjem. Lindsey je izvršio samoubistvo.

Prema prvim informacijama, Lindsey je ubio dvoje svoje djece te dvoje djece njegove djevojke. Šta se s njom dogodilo zasad nije poznato.

Lindsey je bio kriminalac te je hapšen zbog podmetanja požara i nasilja u porodici. Četiri puta je hapšen zbog kršenja uslovne kazne.