Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi i Ameri ste bili prije njih pa ste mogli riješiti te ISILovce.
@Mustaffa Garaggic pod kakvim kamenom si ti živio svo ovo vrijeme :) Koalicija Jordana, Saudijske Arabije i Amerike je bombardovala po Siriji sve u 16 i prije početka ruske intervencije, i pored protivljenja Rusa čijim mišljenjem i protivljenju Zapad lagano obriše čmar.
@jokashmokash ISIL ne zna gdje udara a drži jedino pustinje i antičke napuštene gradove.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Kakav cinizam u govoru ovih imperijalista i osvajača. Zar je moguće da jedan Englez nekome kaže da laže. Lagao je i Gadafi , Sadam zar ne g-dine Fallon ? Vi ste bombardovali samo vojne ciljeve a tamo nije bilo ni R od Rusije, i gdje su sada te države? Ovaj svijet treba da bude sretan činjenicom da se Rusija aktivno vratila i vama najvećim lažovima pokazao kako izgleda biti na nišanu a ti ne smiješ da opališ već ovako laješ !!!
Nije grad Alep, radi se o provinciji, a grad je Haleb/p :D
mali krmak imperijalistički! član masonsko-jezuitske udruge RIIA-Chatham House, koja je sa američkom filijalom CFR i drugima (Bilderbergova grupa; nedavni skup u Davosu) organizovala raspad YU, građansko-vjerski rat u BiH, opsadu Sarajeva...! iz RIIA instrukcije Raši, iz CFR Aliji... Lako vam je bilo s ovim retardima, al' neće ni vaća anglo-američka svijeća dovijeka gorit i plašit svijet!
Izgleda samo jos ovim klixovcima nije jasno čiji je Isil i u kakve svrhe se koristi.
rusija sadja asadove protivnike, not isis amerikanci gadjaju asadovce, not isis izrael ne gadja nikoga = isis
Nedo vam bog da ikad u zivotu zavise ot ruske bagre.
Ruska politika je poznata i zasnovana na lazima. Sigurno ubijaju sve redom, stite diktatora jer diktator stiti diktatora. Najpognija politika je politika Rusije, sve podmuklo rade, onako kako je i Staljin radio i njegov nasljednik Putin radi isto.
Da me se ne shvati pogresno - izuzimajuci rusku politiku o problemima u BiH, njihovu pristrasnost kada su u pitanju Dodik, ekstremni Srbi i RS, veto na usvajanje Rezolucije o Srebrenici u UN,... na stranu pomenuto, nemam negativan stav o Rusiji i ruskom narodu, a jos manje o ruskoj kulturi, umjetnosti, knjizevnosti, itd. Naprotiv, smatram sebe obozavaocem (i poznavaocem, dijelom) ruskog jezika, kulture. Opet, izuzimajuci pristrasnost i ne_fer rusku politiku prema BiH. Zelim da ukazem na slijedece, a vezano za Putinovu sve jasniju samovolju u ruskoj vanjskoj politici - od Ukrajine, povreda vazdusnog prostora Turske, zagonetnig angazmana Rusije u Siriji, itd.... Ruski vojni potencijali, ukljucujuci nuklearne, su, znamo, nemjerljivi, a time i ruska uloga i moc na medjunarodnoj sceni... Imajuci u vidu vec receno, a bez i najmanje namjere da omalovazavam ili dovodim u pitanje trenutnu vojno-politicku moc Putina i Rusije...slijedeca cinjenica: Izuzimajuci Drugi sve. rat, odnosno drugu polovicu II sv. rata (od sredine 1942 pa nadalje), Rusija je u 20. vijeku, zapravo, gubila vecinu ratova koje su vodili. Evo nekih: - Rusko- japanski rat, 1904 - 1905 (Rusija je pretrpjela poraz u ratu o imperijalnim ambicijama u Istocnoj Aziji - Koreja, Mandzurija ,... od Japana) - Poljsko - Sovjetski rat 1919 - 1921 (Rat vodjen oko sfera uticaja na teritorij danasnje Ukrajine i Bjelorusije - Poljaci u dva navrata ostvaruju odlucujucu pobjedu, sukob zavrsen sovjetskim zahtjevom za mir. Poljska izasla kao pobjednik.) - Prvi svjetski rat ( Iako je Rusija bila u sastavu pobjednickih snaga: Velika Britanija, Francuska, Rusija - Sile Entente....sama Rusija je pretrpjela znacajan poraz od njemacki snaga na Istocnom frontu, pred kraj rata.) - Hitlerove snage su u II sv. ratu 1942. god. bile nadomak Moskve, tako blizu da su u jednom momentu njemacki oficiri dvogledom mogli vidjeti kupole Kremlja. - SSSR-okupacija Afganistana 1979 nije dala ocekivane rezultate zbog kojih su Sovjeti usli u rat, i na kraju su bili prinudjeni na povlacenje. Znaci, jos jedan poraz!? Cinjenice ili mit? Staljinova era i politika koja je kostala zivota milione Ukrajinaca, Bjelorusa, Poljaka, itd. od dolaska na vlast do okupacije i podjele Poljske sa Hitlerovom Njemackom pocetkom II sv. rata - to je prica za sebe.
Pa ovi Rusi se toliko boje ISIL-a , to nije humano... vidis da napadaju samo vazdusnom linijom a drugim zemljama govore napadnite pjesadijom... pa samo zamislite sta bi im uradili da im ufate vojnika :D zato se oni boje , samo iz zraka , da ih ovi ne mogu dofatit :D
mi smo dobro prošli šta će njima bit
STA JE SA OVIM ? NIKO OD MEDIJA NE OBJAVLJUJE KAKO IH JE COVA MOMACKI POTOPIO https://www.youtube.com/watch?v=JjVuFZFCQpE
Rusi su uplasii cijeli svijet,dok se zapad bavijo kozarima po Avganistani i Iraku Rusi su neprimjeceno ojacali i zabrinuli kuglu zemaljsku....
Može li neki primjer rata bez civilnih žrtava ili serendamo ko i vazda?
To him mi sad kao model, maketa...ko' Sarajevo, od Sarajeva, do Sarajeva. Kjafir nema obraza ko' pseto. Šutili su i gledali četnike kako ubijaju cijeli jedan grad.
samo nek se rokaju .. bolje da e rokaju dole neg ovde kod nas