Svijet
0

Facebook optužen da je pomogao Trumpu da pobijedi, Zuckerberg tu ideju smatra ludom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Mark Zuckerberg je na konferenciji u Californiji branio svoju mrežu od optužbi da je utjecala na pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima. Mnogi smatraju da su lažne informacije na Facebooku pomogle Trumpu, a Zuckerberg tu ideju smatra "ludom".

Facebook se suočava s optužbama da je pomogao Donaldu Trumpu da pobjedi na izborima za predsjednika SAD-a. Osnivač Mark Zuckerberg branio je svoju mrežu na tehnološkoj konferenciji u Californiji, rekavši da Facebook ne bi trebao snositi odgovornost.

"Ideja da su lažne vijesti na Facebooku na bilo koji način utjecale na rezultat izbora je prilično luda. Ukoliko vjerujete u to, smatram da niste shvatili poruku koju su Trumpovi glasači pokušali poslati tokom kampanje", rekao je Zuckerberg.

Upravo je Facebook za mnoge ljude, posebno za Amerikance, primarni izvor informacija. News Feed je posebno dizajniran kako bi korisnicima prikazao sadržaje za koje se vjeruje da će izazvati interesovanje.

Ranije ove godine Facebook je bio optužen da je protiv Donalda Trumpa.

"Moj cilj je da ljudima dam moć da dijele kako bi svijet bio otvoren i povezan. To zahtijeva dobru verziju News Feeda i još ćemo raditi na tome, nastavit ćemo ga poboljšavati", rekao je Zuckerberg.

Osnivač Facebooka je na konferenciji kazao da je veoma optimističan kada je riječ o novom predsjedniku SAD-a.