|

Facebook bio žrtva hakerskog napada

Facebook bio žrtva hakerskog napada
7
Klix.ba
16.2.2013. u 10:27
4
komentara
7

dijeljenja
Facebook bio žrtva hakerskog napada
Glasnogovornici Facebooka jučer su izjavili da se kompanija prošlog mjeseca našla na udaru sofisticiranog hakerskog napada, ali da nisu našli dokaze da su ugrožene bilo kakve korisničke informacije.
Iz ove društvene mreže je rečeno da se napad desio kada su zaposlenici kompanije posjetili internet stranicu kompanije za razvoj mobitela koja je već bila napadnuta i ugrožena. Iz Facebooka je također rečeno da oni nisu jedina kompanija koja je napadnuta na ovakav način, prenosi BBC.

"Prošlog mjeseca osiguranje Facebooka je otkrilo da je naš sistem bio meta jako sofisticiranog napada. Napad se desio kada su zaposlenici kompanije posjetili internet stranicu kompanije za razvoj mobitela koja je već bila napadnuta", rečeno je u saopštenju iz kompanije.

Iz Facebooka je rečeno da je zlonamjerni softver pronašao put do laptop računara nekih zaposlenika.

"Čim smo otkrili prisustvo tog softvera očistili smo sve mašine koje je zahvatila infekcija, obavijestili smo policiju i počeli sa istragom koja se još nije završila. Još nemamo dokaza da u napadu ugrožene bilo kakve korisničke informacije", rečeno je iz Facebooka.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...